Αναζήτηση

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Presentation του βίντεο της Apple, The story behind the apps


Σήμερα, χαζεύοντας στο site της Apple “έπεσα” ξανά πάνω σε ένα απίστευτο βιντεάκι που είχε δημιουργήσει πριν από κάποιο καιρό η Apple με κάποιους από τους κορυφαίους developers εφαρμογών. Μιλάνε για τις δυνατότητες των iDevices, τις ιδέες τους, την οπτική τους πάνω στο θέμα των applications και γενικά για την όλη εικόνα που ακούει στο όνομα Apple.

Αντί για review λοιπόν, σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας το παρακάτω video. Οι περισσότεροι από εσάς πιθανότατα θα το έχετε δει, όσοι όμως δεν έτυχε να “πέσετε” πάνω του μέχρι στιγμής, πιστεύω πως αξίζει να αφιερώσετε το επόμενο πεντάλεπτο να ακούσετε τι έχουν να πουν αυτοί των οποίων τα apps μοστράρουν στην οθόνη του iPhone, του iPad ή του iPod Touch σας.

Το βίντεο είναι στα Αγγλικά, τολμώ να πω όμως πως και μόνο η εικόνες που δείχνει μιλάνε από μόνες τους.


Enjoy


Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Hanoi Solitaire για το iPhone


Το σημερινό review έχει ως θέμα την εφαρμογή Hanoi Solitaire, ένα παιχνίδι με κάρτες όπου ο παίκτης καλείται να λύσει ένα μαθηματικό παιχνίδι/puzzle. Το παιχνίδι αυτό βασίζεται στο γνωστό πάζλ των πύργων του Ανόι, το οποίο βασίζεται σε έναν αρχαίο μύθο για τον οποίο μπορείτε να ψάξετε στη Wikipedia (αλλιώς θα πρέπει το review μου να γίνει 4-5000 λέξεις και θα βαρεθείτε να διαβάζετε).

Στην εφαρμογή λοιπόν, η μορφή είναι αυτή μίας πασιέντζας με τρία κελιά και 7 έως 9 τραπουλόχαρτα. Αρχίζοντας το παιχνίδι, τα φύλα είναι μοιρασμένα στα τρία κελιά και σκοπός του παιχνιδιού είναι να τα τοποθετήσεις όλες τις κάρτες σε φθίνουσα σειρά στο ίδιο κελί. Για να πετύχεις τον παραπάνω στόχο, πρέπει να μετακινήσεις τα φύλα μεταξύ των κελιών, δεν μπορείς όμως να τοποθετήσεις πάνω σε ένα φύλο κάποιο άλλο φύλο με μεγαλύτερο αριθμό. Σε αντίθεση με τις “κανονικές” πασιέντζες, το παιχνίδι αυτό έχει πάντα λύση, θέλει όμως μαθηματική σκέψη και λογική.

Μέσα από τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού, ο παίκτης μπορεί να επιλέξει ένα από τα τρία επίπεδα δυσκολίας (7, 8 και 9 φύλα), όπως επίσης και το χρώμα των καρτών που θα χρησιμοποιήσει. Πέραν αυτού, υπάρχουν στατιστικά για όλα τα παιχνίδια που έχουν παιχτεί μέχρι στιγμής, καθώς και ένας πολύ αναλυτικός οδηγός για το πώς παίζεται το παιχνίδι, ο οποίος όμως είναι στα Αγγλικά.

Στα features της εφαρμογής τώρα, τα γραφικά τις (τα οποία τα βρήκα πολύ καλά, ειδικά για πασιέντζα) είναι βελτιστοποιημένα για την οθόνη τύπου Retina του iPhone 4, το παιχνίδι σώζεται αυτόματα αν βγεις από την εφαρμογή χωρίς να το έχεις ολοκληρώσει, υπάρχει η δυνατότητα άπειρων Undo ακόμα και αν έχεις συνεχίσει ένα παιχνίδι από τη μέση και τέλος σου δίνει τη δυνατότητα να μετακινήσεις δύο φύλα ταυτόχρονα (αν αυτό επιτρέπετε βάση της κατανομής των φύλων σου στα τρία κελιά) αντί για ένα-ένα, προκειμένου να μην τρως τα νιάτα σου με περιττές κινήσεις.

Συνοπτικά, το παιχνιδάκι αυτό μου φάνηκε πολύ καλό και έξυπνο. Το εύκολο επίπεδο είναι αρκετά εύκολο αλλά είναι ό,τι πρέπει προκειμένου να “νοιώσεις” πώς παίζεται η Ανόι, το μέτριο είναι ότι πρέπει για να περνάς το χρόνο σου ενώ το τρίτο είναι αρκετά δύσκολο αλλά συνάμα πολύ πιο απαιτητικό. Εδώ θα προλάβω όσους θα ήθελαν και πιο δύσκολο επίπεδο λέγοντας ότι… αν το παιχνίδι είχε 10 κάρτες, οι απαιτούμενες κινήσεις (μαθηματικά υπολογισμένο) για να λυθεί θα ήταν τουλάχιστον 1025!!! Αυτό μετά δεν θα ήταν puzzle αλλά μαρτύριο.

Η εφαρμογή διατίθεται μέσα από το AppStore έναντι 0.79 ευρώ. Μπορεί να μην είναι δωρεάν, παίζοντας όμως με αυτήν εγώ προσωπικά θεωρώ ότι τα αξίζει τα χρήματά της λόγο της πολύ προσεγμένης δουλειάς που έχει γίνει, τόσο σχεδιαστικά όσο και στο θέμα της λειτουργικότητάς της.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site της εφαρμογής: http://www.wgames.gr/game.php?n=52


 

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Geared για το iPhone


Για το σημερινό review του blog μου επέλεξα την εφαρμογή Geared, μία εφαρμογή/παιχνίδι που εμπίπτει στην αγαπημένη μου κατηγορία, αυτή των puzzles. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευφυές παιχνίδι όπου ο παίκτης καλείται να τοποθετήσει τα  διαθέσιμα γρανάζια στις σωστές θέσεις ούτως ώστε να δώσει κίνηση σε όλα τα γρανάζια που εμφανίζονται στην οθόνη του iPhone του.

Η ιδέα είναι πώς ένα από τα προ-τοποθετημένα γρανάζια δίνει κίνηση και, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα γρανάζια και τοποθετώντας τα στις κατάλληλες θέσεις δίνεις κίνηση και στα υπόλοιπα από τα γρανάζια της κάθε πίστας.

Στο σύνολο η εφαρμογή έχει 150 πίστες με το επίπεδο δυσκολίας να αυξάνεται καθώς προχωράς στο παιχνίδι. Στην αρχή τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα, δεν αργεί όμως η στιγμή που θα τα βρεις σκούρα και θα παίδευσε για αρκετή ώρα με ένα επίπεδο. Για να ολοκληρώσεις το κάθε επίπεδο, εκτός από το ότι πρέπει να χωρέσεις κάπως όλα τα γρανάζια μέσα στο διαθέσιμο χώρο της οθόνης σου, πρέπει να τα τοποθετήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μην …πέσουν λόγο της βαρύτητας (απλό Physics Engine).

Στην τωρινή της έκδοση, η εφαρμογή έχει βελτιστοποιημένα γραφικά για την οθόνη του iPhone 4 (Retina) και, για τους τολμηρούς, υπάρχουν και άλλα 50 extra επίπεδα που μπορείς να αγοράσεις μέσα από την εφαρμογή (In App Purchase).

Όσων αφορά τα γραφικά του Geared, δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο, είναι όμως πολύ ευχάριστα στο μάτι και δίνουν ένα “καρτουνίστικο” ύφος στην εφαρμογή.

Το μόνο που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ως αρνητικό στην εφαρμογή είναι το γεγονός ότι χρειάζεται απίστευτα μεγάλη ακρίβεια στην τοποθέτηση των γραναζιών, ειδικά όταν το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει, κάτι που βέβαια κάνει και το παιχνίδι πιο δύσκολο συνάμα όμως και πιο ενδιαφέρον.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν μέσα από το AppStore και την βρήκα εξαιρετικά έξυπνη. Είμαι σίγουρος ότι οι λάτρεις των puzzle παιχνιδιών θα την λατρέψουν όπως και εγώ, για αυτό και την συστήνω ανεπιφύλακτα. Βέβαια, τα extra 50 επίπεδα τα θεωρώ κομματάκι υπερβολικά από την άλλη μιας και τα “πρώτα” 150 επίπεδα πιστεύω ότι είναι υπέρ αρκετά για να απασχολήσουν για αρκετές ώρες τον παίκτη. Τα συμπεράσματα δικά σας.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site του developer: http://bryandev.com/blog/




Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Chop Chop Caveman Lite για το iPhone


Παίζοντας με την σημερινή εφαρμογή που σας παρουσιάζω πήγα, έστω και για λίγο, στην προϊστορική εποχή. Η εφαρμογή στην οποία αναφέρομαι λέγεται Chop Chop Caveman Lite και έχει σαν θέμα ένα προϊστορικό ανθρωπάκι το οποίο “επιβιώνει” σε ένα κόσμο γεμάτο με δεινόσαυρους,  σαρκοφάγα φυτά και άλλους κίνδυνους της φύσης.

Ο χειρισμός της εφαρμογής είναι εξαιρετικά …διαφορετικός, μιας και δεν έχει κάποιο virtual joystick ή χρήση του accelerometer, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να καθοδηγείς το προϊστορικό σου ανθρωπάκι με κινήσεις του ενός δαχτύλου σου πάνω στην touch οθόνη του iPhone σου. Αρχικά το βρήκα πολύ περίεργο στην αίσθηση ελέγχου, μετά όμως από 2-3 λεπτά ένοιωθα αρκετά εξοικειωμένος με την όλη ιδέα χειρισμού.

Τα γραφικά του Chop Chop Caveman είναι αυτά που μου κίνησαν από την αρχή την περιέργεια και είναι τόσο καλά δουλεμένα που πραγματικά κάτι ώρες χαζεύεις την οθόνη σου χωρίς να παίζεις, απλά και μόνο επειδή από το ανθρωπάκι μέχρι και τα άγρια σαρκοφάγα φυτά και τους αιμοβόρους τυρανόσαυρους, όλα τους είναι τρισχαριτωμένα!

Η όλη ιδέα των πιστών θυμίζει κάτι από Super Mario, έχει όμως τρελή πλάκα και μερικά έξυπνα “παζλ-άκια” που πρέπει να λύσεις αξιοποιώντας υλικά από το περιβάλλον όπως π.χ. κάτι τεράστια προϊστορικά καρπούζια που φυτρώνουν στα τοπικά δέντρα.

Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη ώστε να δουλεύει και σε iPhone αλλά και σε iPad, υποστηρίζει την χρήση του OpenFeint και στην free αυτή έκδοση παίζεις δύο διαφορετικές πίστες. Είναι δωρεάν μέσα από το AppStore και για όσους θέλουν να παίξουν ολόκληρο το παιχνίδι υπάρχει η full έκδοση η οποία κοστίζει 0,79 ευρώ.

Γενικά θεωρώ ότι αξίζει τρελά από θέμα γραφικών, έχει ευχάριστο και ενδιαφέρον gameplay, αλλά δεν μπορώ να πω πώς θα την αγόραζα κιόλας. Σίγουρα έχει πλάκα αλλά της λείπει το challenge και αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για μία εφαρμογή/παιχνίδι του είδους. Όπως και να’ χει, η Lite έκδοση είναι δωρεάν και πιστεύω ότι αξίζει για μία δοκιμή. Από εκεί και πέρα σε όποιον αρέσει συνεχίζει και με την full.


Enjoy


Για μία καλύτερη ιδέα του παιχνιδιού δείτε το βίντεο:



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το  site της εφαρμογής: http://gamerizon.com/games/chop-chop-caveman/







Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Angry Birds Seasons για το iPhone


Το Angry Birds είναι η νούμερο 1 paid εφαρμογή όλων των εποχών στο AppStore και, πριν από κάποιο καιρό είχε κυκλοφορήσει το Angry Birds Halloween που είχε νέες πίστες με θέμα… το Halloween. Το νέο του update όμως, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, έχει το Χριστουγεννιάτικο mode και ακούει στο όνομα Angry Birds Seasons!

Το περιβάλλον είναι άκρως εορταστικό με χιόνια και δώρα να κοσμούν κάθε πίστα και, όπως και στο “original” Angry Birds, ο εθισμός του παίκτη είναι δεδομένος. Κατά τα άλλα, η εφαρμογή είναι όμοια με το “κλασσικό” Angry Birds, το θέμα παραμένει το ίδιο με τα κακά γουρούνια που έκλεψαν τα αυγά από τα (τώρα πια θυμωμένα) πουλάκια και η πατροπαράδοτη σφεντόνα με την οποία τα πουλιά παίρνουν φόρα για να καταστρέψουν το εκάστοτε οχυρό των πράσινων γουρουνιών.

Η εφαρμογή αυτή περιέχει το χριστουγεννιάτικο αλλά και το Halloween-ιάτικο Angry Birds, κύριο όμως ατού της αυτή την εποχή είναι το πρώτο από τα δύο. Η μεγάλη μαγεία της υπόθεσης βέβαια δεν είναι απλά το ότι έχει νέες χιονισμένες πίστες αλλά στο ότι, καθώς παίζεις, μετράς και τις μέρες που απομένουν μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων. Το σύνολο των πιστών είναι 25 και κάθε μέρα που περνάει ξεκλειδώνεται αυτόματα και η πίστα με το αντίστοιχο νούμερο (πίστα 3 στις 3 του μηνός κ.ο.κ.).

Σε όλα τα άλλα (gameplay, σκοπό, Physics Engine, κλπ.) το παιχνίδι είναι ίδιο με το Angry Birds επομένως τα λόγια είναι περιττά, όσοι όμως θέλουν να διαβάσουν περισσότερα για αυτό μπορούν να δουν το post εδώ.

Η τιμή της εφαρμογής είναι 0,79 ευρώ στο AppStore και δεν υπάρχει free χριστουγεννιάτικη έκδοση, θεωρώ όμως πως κάποιες εφαρμογές τα αξίζουν με το παραπάνω τα χρήματά τους. Για όποιον θέλει κάτι σε δωρεάν, υπάρχει το “κλασσικό” Angry Birds σε κομμένη έκδοση, δεν θα μπει όμως στο πνεύμα των Χριστουγέννων (ούτε του Halloween για όσους πάνε μερικούς μήνες πίσω, χαχα).


Enjoy


Για μία καλύτερη ιδέα δείτε το βιντεάκι:




Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:
Το site της Rovio (developer): http://www.rovio.com/

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Greek Truth or Dare Kids για το iPhone


Αν θυμάστε, πριν από κάποιο καιρό είχα κάνει ένα συγκριτικό review μεταξύ δύο εφαρμογών Θάρρους ή Αλήθειας, σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζω μία τρίτη εφαρμογή η οποία είναι η παιδική έκδοση του Truth or Dare Greek. Το όνομα της εφαρμογής είναι Greek Truth or Dare Kids και, όπως αφήνεται να εννοηθεί και από τον τίτλο της, είναι ΜΟΝΟ για παιδιά.

Κακά τα ψέματα, ένα παιχνίδι Θάρρους ή Αλήθειας μπορεί από την πιο αθώα ερώτηση να εξελίχθη σε Ρωμαϊκό όργιο, κάτι το οποίο δεν είναι όμως κατάλληλο για τους μικρούς φίλους του iPhone (ή έστω για τα βλαστάρια των κατόχων της εν λόγω συσκευής). Η εφαρμογή Truth or Dare Greek είχε μεν επιλογή “αθωότητας” των ερωτήσεων, δεν υπάρχει όμως παιδάκι που δεν θα πατήσει την επιλογή των πικάντικων θεμάτων, ειδικά αν του πεις να μην το κάνει.

Το Greek Truth or Dare Kids λοιπόν λύνει αυτό το πρόβλημα μιας και έχει αποκλειστικά ερωτήσεις για παιδιά, η οποίες όμως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, βγάζουν τρελό γέλιο και σε μεγάλους που νιώθουν παιδιά. Το περιβάλλον της εφαρμογής παραμένει το ίδιο εύχρηστο με αυτό της εφαρμογής για τους “μεγάλους”, τα χρώματα όμως αλλάζουν και είναι πιο χαρούμενα και …παιχνιδιάρικα.

Στο σύνολό τους, οι ερωτήσεις είναι λίγο περισσότερες από 150 και, όπως τις είδα, είναι επιλεγμένες μία και μία. Αγαπημένη μου ερώτηση, στην κατηγορία του Θάρρους “Για το υπόλοιπο του παιχνιδιού θα αποκαλείς τους πάντες –μικρό μου πόνι–”.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν μέσα από το AppStore και δεν υπάρχει “κομμένη” και “full” έκδοση. Για εμένα αξίζει με το παραπάνω και, όπως λένε και οι δημιουργοί της “Τώρα, ο πατέρας και η μητέρα των παιδιών μπορούν να βλέπουν τηλεόραση ήρεμοι…”, εσείς;


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site της εφαρμογής: http://www.webst.gr/iPhoneGames/DareOrTruthKids/





Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Battleship για το iPad


Το παιχνίδι Ναυμαχίες το ξέρουν μέχρι και οι πέτρες και αν ψάξει κανείς στο AppStore θα βρει κάμποσες εφαρμογές με το ίδιο θέμα (free και paid). Εγώ λοιπόν ξεχώρισα την εφαρμογή Battleship for iPad για την οποία θα διαβάσετε στις παρακάτω γραμμές.

Το concept είναι το κλασικό της ναυμαχίας, έχεις ένα grid και ένα στόλο από πλεούμενα και καλείσαι να τα τοποθετήσεις με τον κατάλληλο τρόπο ούτως ώστε να δυσκολευτεί ο αντίπαλος να τα ανιχνεύσει (και, ασφαλώς, να τα βυθίσει). Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βυθίσεις το στόλο του αντιπάλου, πριν αυτός βυθίσει το δικό σου και ο κάθε ένας διαλέγει ένα στόχο τη φορά.

Στο παιχνίδι, το όλο περιβάλλον είναι αρκετά καλό, χωρίς όμως να μπορείς να το χαρακτηρίσεις και εξαιρετικό. Ο αντίπαλός σου είναι το ίδιο το iPad και η εφαρμογή κάνει χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (A.I.) και, τολμώ να πω ότι δουλεύει αρκετά καλά. Το όλο παιχνίδι δεν διαρκεί πάνω από 5 με 8 λεπτά κατά μέσο όρο (υπάρχουν και κάτι τρελοί στα Global Scores που το βγάζουν σε λίγο πάνω από 2,5 λεπτά αλλά δεν ξέρω πώς το καταφέρνουν, χα χα) αλλά γενικά σε “κολλάει” να παίξεις ξανά και ξανά.

Στα αρνητικά πρώτο-πρώτο θα αναφέρω την έλλειψη δυνατότητας multiplayer, μιας και θεωρώ βλακεία το να μην μπορείς να παίξεις εναντίων κάποιου άλλου φίλου σου και η όλη κόντρα να είναι για το ποιος θα τελειώσει το παιχνίδι με τις λιγότερες δυνατές βολές, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Άλλωστε, μιλάμε για παιχνίδι στρατηγικής και όχι αγώνα με αυτοκίνητα. Άλλο αρνητικό είναι ότι μπορείς εύκολα να επιλέξεις κατά λάθος το διπλανό τετράγωνο του grid από αυτό που θέλεις και από την ώρα που θα ακουμπήσεις το δάχτυλό σου πάνω στην οθόνη δεν μπορείς να αλλάξεις την θέση που επέλεξες να χτυπήσεις. Τέλος, τα γραφικά της εφαρμογής θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα, κάτι που θα έκανε το παιχνίδι πιο ωραίο, αλλά αυτό δεν το βρίσκω και τόσο σημαντικό όσο τα παραπάνω.

Κλείνοντας, αναφέρω ότι η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν μέσα από το AppStore και, πιστεύω πως είναι αρκετά καλή για να περνάς την ώρα σου, δεν είναι όμως και από αυτές που κολλάς τις άπειρες ώρες πάνω από το iPad. Για μία δοκιμή πάντως την προτείνω (άλλωστε, τζάμπα είναι) και πιστεύω ότι σε επόμενή της έκδοση έχει τις δυνατότητες να γίνει πραγματικά άψογη.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site του developer: http://www.envisionstudios.biz/







Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Wikipedia Mobile για το iPhone


Η εφαρμογή Wikipedia Mobile έχει αρκετό καιρό που κυκλοφόρησε στο AppStore και αυτή τη στιγμή βρίσκετε στην έκδοση 2.0. Είναι η επίσημη εφαρμογή της Wikipedia και, ουσιαστικά προβάλει το site της Βικιπαιδείας σε μία φιλική προς το iPhone έκδοση.

Ανοίγοντας την εφαρμογή εμφανίζεται το Άρθρο της Ημέρας και από εκεί και πέρα, …ψάχνεις με τη χρήση του search. Το search, όταν αρχίζεις να γράφεις μία λέξη σου εμφανίζει από κάτω τις πιθανές ολοκληρωμένες λέξεις που πιθανότατα ψάχνεις, όπως δηλαδή και στο “κανονικό” site. Επίσης, ορίζεις την γλώσσα στην οποία βρίσκεται το περιεχόμενο το οποίο ψάχνεις, όπου σαν αρνητικό θεωρώ την απουσία της Ελληνικής.

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται αρκετά καλά, υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που μία εικόνα μπορεί να ξεφεύγει από την οθόνη, μικρό όμως το κακό κατά τη γνώμη μου μιας και, μπαίνοντας στην Wikipedia απευθείας μέσω του Safari η προβολή των πληροφοριών είναι πολύ χειρότερη. Επίσης, στο εκάστοτε άρθρο εμφανίζεται το αρχικό κείμενο και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα εμφανίζονται σαν τίτλοι μέσα στο κείμενο και πρέπει να πατήσεις το αντίστοιχο κουμπί για να εμφανιστεί το αντίστοιχο κείμενο/εικόνα.

Στα features της, η εφαρμογή έχει την αποθήκευση του ιστορικού αναζήτησης καθώς και την λίστα με τα bookmarks που κάνει ο χρήστης μέσα από την εγκυκλοπαίδεια. Έχει επίσης το Nearby όπου, βάση του στίγματος του GPS στης συσκευής την δεδομένη χρονική στιγμή εμφανίζονται σε χάρτη (Google Maps) τα πλησιέστερα σημεία ενδιαφέροντος.

Η εφαρμογή πρέπει να αναφερθεί ότι είναι βασισμένη εξολοκλήρου σε ανοιχτό κώδικα και βρίσκεται ακόμα σε στάδιο εξέλιξης, παρ’ όλα αυτά έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με την πρώτη της έκδοση, δουλεύει αρκετά γρήγορα και είναι αρκετά εύχρηστη.

Η διάθεσή της γίνεται, ασφαλώς, μέσα από το AppStore και είναι δωρεάν όντας πιστή στην φιλοσοφία της Wikipedia. Αν λοιπόν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι δεν υποστηρίζει (ακόμα) την Ελληνική γλώσσα, πρόκειται για μία πολύ καλή εφαρμογή που, κατά τη γνώμη μου έχει ακόμα πολλά να δείξει.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site της εφαρμογής: http://wikitech.wikimedia.org/view/Mobile_iPhone



Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Mr. AahH!! Lite για το iPhone


Η σημερινή εφαρμογή είναι απλή, εθιστική, αστεία και με περίεργο όνομα, …Mr AahA!! Ο χειρισμός είναι επίσης απλός και το γραφικό του περιβάλλον είναι ευχάριστο χωρίς όμως να σου αποσπά την προσοχή από το σκοπό του παιχνιδιού.

Ο Mr. AahH είναι ένα υβρίδιο μεταξύ του Ταρζάν και του Spiderman και έχει σαν σκοπό της ζωής του (κυριολεκτικά και μεταφορικά) να περάσει πάνω από όλους τους γκρεμούς του παιχνιδιού, σε ένα κόσμο που, εκτός από τον αέρα που μεταβάλλεται συνέχεια, αλλάζει και η βαρύτητα κάθε τρείς και λίγο. Σαν νέος "Spiderζαν" λοιπόν, πρέπει να καταφέρει ο παίκτης να φτάσει με ασφάλεια από την μία πλευρά στην άλλη. Μάλιστα, προκειμένου να πετύχεις την καλύτερη δυνατή βαθμολογία πρέπει να προσγειώνεσαι στο κέντρο της επιφάνειας προσγείωσης.

Σχετικά με το gameplay, ο Mr. AahH παίρνει πρωτοβουλία από μόνος του και πιάνει το σχοινί για να …"ταρζανίσει" (αυτοκτονικές τάσεις), περιμένει όμως την παρέμβαση του παίκτη για το πότε θα το αφήσει προκειμένου να προσγειωθεί (ή να γκρεμοτσακιστεί). Επίσης, ο παίκτης μπορεί μέσα από τις ρυθμίσεις να ενεργοποιήσει και το accelerometer του iPhone του προκειμένου να επηρεάζει ελαφρός την πορεία του αιωρούμενου Mr. AahH με ελαφριές κινήσεις που θα κάνει στη συσκευή του.

Τέλος, μέσα από την εφαρμογή μπορεί κανείς να δει τα global scores, γενικά αλλά και της ημέρας.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν από το AppStore της Apple, υπάρχει όμως και η Paid έκδοση η οποία έχει παραπάνω πίστες και έχεις 3 αντί για 1 ζωές (είπαμε, ωραία η εφαρμογή αλλά, …μία χαρά είναι και η Lite έκδοσή της). Πιστεύω ότι το παιχνιδάκι είναι εξαιρετικό για να περνάς την ώρα σου και, κακά τα ψέματα, είναι εθιστικό όταν αρχίσεις να παίρνεις πατριωτικά το “ταρζανικίλι”. Το συστήνω ανεπιφύλακτα και πιστεύω ότι θα το εκτιμήσετε όσο και εγώ, ιδίως στις ατελείωτες ώρες αναμονής σε ουρές τράπεζας, δημόσιες υπηρεσίες και σε άλλες τέτοιες χρονοβόρες αγγαρείες.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site της εφαρμογής: http://www.ponos.co.jp/iphone/en/mraahh.htm







Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής TaxiBuddy για το iPhone


Πριν από 3 μέρες έκανε την εμφάνισή της στο AppStore η εφαρμογή TaxiBuddy η οποία πραγματικά μου κίνησε το ενδιαφέρον και σας την παρουσιάζω στις επόμενες γραμμές του σημερινού review.

Πρόκειται για μία Ελληνική εφαρμογή η οποία σε βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν χρειαστείς ένα ραδιοταξί και δεν ξέρεις που/ποιο να καλέσεις. Μέσα από την εφαρμογή ψάχνεις ανά περιοχή (σε μορφή contact list) τα ραδιοταξί που είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή και όταν βρεις αυτό που ψάχνεις έχεις την δυνατότητα να το καλέσεις απευθείας ή να στείλεις SMS (αν το υποστηρίζει το εν λόγω ραδιοταξί-εταιρία). Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να επιλέξεις το ραδιοταξί που θέλεις βάση του χάρτη (Google Maps) όπου, αναλόγως της θέσης που βρίσκεσαι σου παρουσιάζει αυτά που είναι πιο κοντά.

Το κερασάκι στην τούρτα βέβαια είναι το ενσωματωμένο Ταξίμετρο που έχει η εφαρμογή TaxiBuddy. Το ταξίμετρο υπολογίζει την αξία της διαδρομής που έκανες χρησιμοποιώντας το GPS του iPhone σου, κάτι που, μπορεί να μην έχει την μέγιστη δυνατή ακρίβεια λόγο της ποιότητας του σήματος που έχεις κατά την διάρκεια της διαδρομής, σου δίνει όμως μία ιδέα για το κατά πόσο το αντίτιμο που καλείσαι να πληρώσεις είναι ρεαλιστικό ή “παραφουσκωμένο”. Στο ταξίμετρο ορίζεις αν η ταρίφα είναι διπλή ή μονή, τους σταθμούς που κάνει το ταξί, αν είναι με κλίση, ραντεβού ή απλή κούρσα, όπως επίσης και αν πάς/έρχεσαι από κάποιο αεροδρόμιο. Πατάς το αντίστοιχο κουμπί στην αρχή και στο τέλος της διαδρομής και εμφανίζεται το συνολικό κατ’ εκτίμηση κόστος.

Η τιμή της εφαρμογής είναι 0,79 ευρώ, δηλαδή το χαμηλότερο δυνατό, και κατά τη γνώμη μου το αξίζει με το παραπάνω αν αναλογιστεί κανείς τη χρησιμότητά της (μπορεί να είμαι υπέρ των free εφαρμογών αλλά όταν κάτι αξίζει ουσιαστικά, το υποστηρίζω και το πληρώνω με χαρά). Τέλος να προσθέσω ότι, σύμφωνα με τον developer, με τον καιρό θα προστεθούν και άλλα ραδιοταξί (γραφεία και ιδιώτες) στην εφαρμογή κάνοντας τον κατάλογο ακόμα πιο πλήρη.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site της εφαρμογής: http://melidis.gr/?p=67