Αναζήτηση

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Angry Birds για το iPhone



Σαν πρώτη ανασκόπηση εφαρμογής μέσα στο blog αυτό, επιλέχτηκε το Angry Birds LITE, ένα παιχνίδι φτιαγμένο για το iPhone από την Rovio Mobile που θα το χαρακτήριζα εξαιρετικά εθιστικό. Συγκεκριμένα, το Angry Birds LITE είναι η δωρεάν, “κομμένη”, έκδοση του Angry Birds.

Για να μπούμε στο πνεύμα του παιχνιδιού, η ιστορία είναι ότι τα “κακά” πράσινα (μάλλον εξωγήινα) γουρούνια κλέψανε τα αυγά των πουλιών, τα οποία προσπαθούν να καταστρέψουν τα οχυρωμένα κρησφύγετα των γουρουνιών (και μαζί τα ίδια τα γουρούνια). Τα πουλιά (τα οποία μάλλον δεν ήταν και τόσο “Angry” (άγρια) πριν σκάσουν μύτη τα “κακά” γουρούνια) έχουν στην διάθεσή τους μία υπερμεγέθη σφεντόνα την οποία και χρησιμοποιούν με την βοήθεια του παίχτη για να εκτοξευθούν τα ίδια για να καταστρέψουν τις οχυρωματικές άμυνες των γουρουνιών και κατά συνέπεια να εξοντώσουν τον εχθρό τους.

Κάθε ένα από τα πουλιά έχει τις δικές του μοναδικές καταστροφικές ιδιότητες, άλλα πετάνε βόμβες-αυγά, άλλα πολλαπλασιάζονται στον αέρα, άλλα επιταχύνουν κατά την πτήση για να αυξήσουν την καταστροφική τους ισχύ, κ.ο.κ. Ασφαλώς, δεν είναι μόνο τα πουλιά που έχουν ένα παραπάνω “ατού”. Υπάρχουν και γουρούνια (“κακά”) που είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος ή/και φοράνε κράνος, τα οποία είναι πιο ανθεκτικά στην κακοποίηση.

Όσο προχωράει το παιχνίδι, ξεκλειδώνονται καινούρια πουλιά, όπως επίσης εμφανίζονται και πιο ενισχυμένα γουρούνια, αλλά και οι πίστες είναι πιο δύσκολες προστατεύοντας καλύτερα τα γουρούνια από τις επιθέσεις μας.

Πέραν του κύριου στόχου -να κατατροπώσουμε τα “κακά” γουρούνια- ο παίχτης πρέπει να μαζέψει και πόντους. Το πόσους πόντους μαζεύεις έχει να κάνει με το πόσο μεγάλη καταστροφή προκλήθηκε στο οχυρό μέχρι που έπεσε και το τελευταίο γουρούνι στο πεδίο της μάχης αλλά και το πόσα από τα διαθέσιμα πουλιά χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση.

Παίρνοντας παραπάνω πόντους, ξεκλειδώνονται κρυφές-bonus πίστες τις οποίες μπορεί να παίξει ο χρήστης. Στην πλήρη έκδοση του παιχνιδιού οι πίστες είναι σαφώς περισσότερες (μαζί και οι ώρες τις οποίες, …απλά θα σας κάνει να θέλετε θα αφιερώσετε), αλλά και η LITE έκδοση δεν θα σας αφήσει απογοητευμένους περισσότερο.

Όπως είπα και στην αρχή, το παιχνίδι είναι απίστευτα εθιστικό και δεν είναι τυχαίο που έχει γίνει το νούμερο 1 επί πληρωμή παιχνίδι στο κατάστημα App Store της Apple. Μία δοκιμή θα σας πείσει, αρκεί να είσαστε προσεκτικοί γιατί με αυτά που θα δείτε ο “Ρούνι-ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι” θα φαντάζει αγγελάκι στα μάτια σας.


Enjoy



















Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:



Τη σελίδα του παιχνιδιού:





Τη σελίδα της Apple:

1 σχόλιο: