Αναζήτηση

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής SketchBook MoblieX για το iPhone


Η Autodesk δεν είναι τυχαία εταιρία στον χώρο τον προγραμμάτων σχεδίασης (AutoCAD κλπ.) και λογικό είναι να μην απουσιάζει από των χώρο των εφαρμογών για το iPhone της Apple. Η εφαρμογή που έβαλα κάτω από το μικροσκόπιο σήμερα είναι το SketchBook MobileX, η ιδέα της Autodesk για να μετατρέψεις το iPhone ή το iPod touch σου σε ένα εύχρηστο ηλεκτρονικό “τεφτέρι” στο οποίο θα ζωγραφίσεις της ιδέες σου όπου και αν είσαι.

Η εφαρμογή αυτή είναι δωρεάν για να το κατεβάσει κανείς μέσα από το AppStore και να μετατρέψει την Apple συσκευή του σε ένα πίνακα ιδεών.

Όταν ανοίγεις την εφαρμογή για πρώτη φορά, σου εμφανίζει ένα τύπου-tutorial που είναι μια δεκαριά screenshots με τις λειτουργικότητες που προσφέρονται στον χρήστη. Τη χρήση του User Interface θα τη χαρακτήριζα παραπάνω από απλή, δίνοντας σου την δυνατότητα να σχεδιάσεις κάτι πρόχειρο όπως μία ιδέα αλλά, αν έχεις όρεξη να “λιώσεις” μπορείς να σχεδιάσεις κυριολεκτικά οτιδήποτε.

Τα κύρια functionalities που προσφέρει στον χρήστη είναι:


  • Χρήση όλης της οθόνης ως επιφάνειας σχεδίασης με εμφάνιση των διαθέσιμων σχεδιαστικών επιλογών μόνο όταν το θελήσουμε
  • Λειτουργίες multi-touch με δυνατότητα μεγέθυνσης έως και 2500%
  • Μέγεθος εικόνας 320x480 pixels (960x640 στο iPhone 4)
  • Επιτρεπόμενη χρήση 3 layers και επιλογή εμφάνισης/απόκρυψης του καθενός
  • Δυνατότητα εισαγωγής εικόνων σε layer μέσα από την Photo Library ή τις εικόνες από την Camera
  • Αποθήκευση σχεδίων στην Photo Library
  • Δυνατότητα undo/redo για τα 10 τελευταία βήματα


Από εκεί και πέρα, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία σχεδίασης (πενάκι, μολύβι, πινέλο, “κουβά με μπογιά”, γόμμα, καθώς και να επιλέξει να γίνεται καθρεπτισμένη σχεδίαση ή να προσθέσει νέο Layer. Υπάρχει επίσης το κουμπί επιλογής χρώματος με προεπιλεγμένα χρώματα καθώς και Color wheel. Τέλος, για όλα τα εργαλεία ο χρήστης ορίζει το πάχος του ίχνους που αφήνουν καθώς και το πόσο διάφανο ή όχι θα είναι αυτό.

Θεωρώ ότι δεν μπορώ να περιγράψω παραπάνω αυτήν την εφαρμογή, μιας και είναι ένα εργαλείο που περιορίζεται μόνο από την φαντασία και τη δημιουργικότητα του καθενός. Για μία καλύτερη εικόνα του τι μπορεί να “κάνει” στα κατάλληλα χέρια δείτε τις παρακάτω εικόνες και video.



Enjoy



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:


Το site της Autodesk: http://usa.autodesk.com/

Το site της Apple:






1 σχόλιο:

  1. Αν είναι ποτέ αυτό που δεν έκανε η adobe για την Apple το κάνει η εταιριούλα.... έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή