Αναζήτηση

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής “IQ Τεστ: Δωρεάν Έκδοση” για το iPhone


Ένα application με την ονομασία “IQ Τεστ: Δωρεάν Έκδοση” βρέθηκε σήμερα το πρωί στην πρώτη θέση της κατάταξης των 25 Top Free apps. του AppStore στην οθόνη του τηλεφώνου μου. Αν και δεν είμαι μεγάλος fan των διάφορων “τεστακίων” που με ενημερώνουν για το πόσο μεγαλοφυής (ή βλαμμένος) είμαι, είπα να το δοκιμάσω μέσα στα πλαίσια του καθημερινού concept που λέγεται “Ωρέ, για ποιο Αpp θα γράψω σήμερα”.

Το κατεβάζω λοιπόν και ανοίγω την εφαρμογή παρέα με τον πρωινό μου καφέ. Βλέπω μία οθόνη που, παραδόξως, έχει μία πληθώρα από τεστ, 11 για την ακρίβεια, με τα παρακάτω θέματα:
  • Γενική Αναλογία
  • Λεκτική Αναλογία
  • Γενική Κατάταξη
  • Λεκτική Ταξινόμηση
  • Ταξινόμηση αριθμών
  • Κατανόηση
  • Λογικό συλλογισμό
  • Μαθηματική
  • Αναγνώριση σχεδίων 
  • Οραματισμός
  • Σειρές

Πατώντας πάνω σε οποιαδήποτε θεματική κατηγορία τεστ, εμφανίζεται η οθόνη ρυθμίσεων, όπου και ορίζεις τον αριθμό των ερωτήσεων που θα εμφανιστούν. Στην ίδια οθόνη υπάρχει επίσης και η περιγραφή σχετικά με τους τομείς που καλύπτει η θεματολογία των ερωτήσεων του τεστ.

Ξεκινώντας το τεστ, κάθε ερώτηση έχει από κάτω πιθανές απαντήσεις από της οποίες διαλέγεις, καθώς και μπάρα χρόνου κάτω-κάτω. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος ερωτήσεων, η εφαρμογή εμφανίζει στην οθόνη την βαθμολογία σου (π.χ. 15/20) και δίπλα σου λέει το “πόσο σπίρτο είσαι”.

Μέχρι εδώ η λοιπές εφαρμογές δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι, αλλά δεν τελειώνει εδώ η πνευματική εμπειρία του IQ Τεστ. Κάτω από την βαθμολογία, εμφανίζονται όλες οι ερωτήσεις με σημειωμένες της σωστές απαντήσεις καθώς και η λογική πίσω από την απάντηση, μαγκιά!

Άλλο ένα αξιοσημείωτο feature που έχει η εν λόγω εφαρμογή είναι ό,τι έχει μετρητή προόδου, εμφανίζοντας το πόσο εξυπνότερος (ή μήπως όχι…) είσαι, σχετικά με την προηγούμενη φορά που δοκίμασες τις γνώσεις σου. Ο χρήστης μπορεί επίσης να προχωρήσει στην επόμενη ερώτηση κουνώντας το iPhone, εμένα πάντως μου φάνηκε λίγο …από άλλο ανέκδοτο η συγκεκριμένη λειτουργικότητα.

Η όλη εφαρμογή έχει εξελιχθεί από τον Eknath Kadam και αποτελεί μία μεταφρασμένη εκδοχή της original έκδοσής της. Η μετάφραση είναι αρκετά καλή στα κείμενα, δεν λείπουν όμως και μερικές ασάφειες εδώ κι εκεί.

Σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε, δεδομένου ό,τι δεν με ξετρελαίνουν τα τεστ IQ όπως είπα και στην αρχή, τη βρήκα όμως πολύ καλά φτιαγμένη και οι ερωτήσεις που έχει είναι έξυπνες και, πάνω απ’ όλα, μαθαίνεις στο τέλος γιατί έκανες λάθος.

Την προτείνω ανεπιφύλακτα στους φίλους των τεστ του είδους για ευχάριστες ώρες νοητικής απασχόλησης.


Enjoy



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:


Τη σελίδα του δημιουργού: http://www.webrichsoftware.com/

Τη σελίδα της Apple: http://itunes.apple.com/app/id=390657509#





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου