Αναζήτηση

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Facebook για το iPhone


Καλώς ή κακώς, ο κόσμος των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των περισσότερων εξ ημών. Την πρώτη θέση της κατάταξης έχει με διαφορά το Facebook με “πληθυσμό” μεγαλύτερο των 500,000,000 ενεργών χρηστών. Στο σημερινό μου review δεν σκοπεύω να πάρω θέση για το κατά πόσο είναι καλό ή κακό το Χ-Ψ-Ω Facebook αλλά να κάνω μία παρουσίαση της εφαρμογής που έχει βγάλει το εν λόγω δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης για την συσκευή iPhone της αγαπητής Apple.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, η εφαρμογή ασφαλώς είναι δωρεάν και προσφέρεται μέσω του iTunes και βρίσκεται στην έκδοση 3.2.3 αυτή τη στιγμή. Η λογική ερώτηση είναι, …“και γιατί να κατεβάσω την εφαρμογή από την στιγμή που μπορώ να μπαίνω από το Safari στο λογαριασμό μου;”. Στις παρακάτω γραμμές απαντάω ακριβώς αυτό το ερώτημα.

Μπαίνοντας στην εφαρμογή βάζεις τα στοιχεία σου και κάνεις login στο λογαριασμό σου. Αρχικά εμφανίζεται η ροή πληροφοριών σε σχέση με το τι έχουν κάνει/πει/ανεβάσει κλπ. οι φίλοι σου, όπως ακριβώς και όταν μπαίνεις στο Facebook από τον υπολογιστή σου. Από εκεί και πέρα, πηγαίνοντας στο κεντρικό σου menu, μπορείς να διαλέξεις να δεις όλα όσα βλέπεις και μέσω ενός υπολογιστή, δηλαδή βλέπεις: News Feeds, Profile, Friends, Messages, Places, Requests, Events, Photos, Notifications, καθώς και το “κλασικό” πια Chat.

Στο profile σου, μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες από το κινητό σου από όπου και αν είσαι, να κάνεις update το “Status” σου, να προσθέσεις νέους φίλους, να στείλεις προσωπικά μηνύματα, να κάνεις Tag σε φωτογραφίες και να γράψεις στα wall των φίλων σου κ.ο.κ.

Η όλη εφαρμογή δουλεύει πολύ καλά και, στα χέρια μου, δεν κατάφερε να crash-άρει στιγμή. Την βρήκα εύχρηστη και ευχάριστη λόγω του ότι συνδυάζει τα στοιχεία του Facebook με την λειτουργικότητα και την ευκολία της Apple. Αρνητικό βρήκα το γεγονός ότι η εφαρμογή δεν επιτρέπει την τροποποίηση του Profile σου πέραν αυτής της αλλαγής της κεντρικής φωτογραφίας που έχεις με κάποια άλλη. Μικρό το κακό βέβαια, αν αναλογιστούμε ότι …δεν αλλάζουμε τις πληροφορίες του Profile μας συνέχεια.

Συνοψίζοντας, την εφαρμογή του Facebook την θεωρώ εξαιρετικά καλή και ολοκληρωμένη δεδομένου ότι μου επιτρέπει να έχω εύκολη πρόσβαση σε ό,τι θα μπορούσε να με ενδιαφέρει και σχετίζεται με το προαναφερθέν, δημοφιλές, δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.


Enjoy.


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε επίσης:

Το site του Facebook: http://www.facebook.com/






1 σχόλιο: