Αναζήτηση

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής FileApp για το iPhone


Το θέμα μεταφοράς αρχείων στις συσκευές της Apple ήταν πάντα μία περίεργη υπόθεση. Η εφαρμογή FileApp της DigiDNA έρχεται να απλοποιήσει την όλη κατάσταση και να λύσει τα χέρια των απανταχού κατόχων iPhone. Η εφαρμογή δουλεύει μέσω καλωδίου αλλά και μέσω ασύρματου δικτύου (Wireless) και κάνει την μεταφορά αρχείων υπόθεση ολίγων λεπτών.

Κατέβασα την δωρεάν έκδοση της εφαρμογής και πραγματικά δεν ξέρω πώς ζούσα χωρίς αυτήν μέχρι σήμερα. Με ένα interface απλοποιημένο και εύχρηστο μέχρι αηδίας, σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση στους φακέλους που έχεις αποθηκεύσει μέσω της εφαρμογής, να προσθέσεις και να διαγράψεις υλικό, καθώς επίσης και να το δεις, διαβάσεις, ακούσεις, να το προωθήσεις μέσω e-mail κλπ.

Ουσιαστικά είναι ένα file manager με δυνατότητες player και reader. Η έκδοση FileApp Pro σου δίνει πρόσθετες δυνατότητες όπως το να δημιουργήσεις νέα έγγραφα, να “zip-άρεις” αρχεία και φακέλους, να στείλεις μέσω e-mail πολλά αρχεία ταυτόχρονα, κλπ. Σε γενικές γραμμές πάντως πιστεύω ότι και η free έκδοση καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων εξ υμών.
Για να συνδεθείς, απλά ανοίγεις την εφαρμογή και ορίζεις τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η σύνδεση. Στην περίπτωση που θα συνδεθείς μέσω καλωδίου, στον υπολογιστή πρέπει να έχεις εγκατεστημένο το κατάλληλο λογισμικό (DiskAid), μπορείς όμως να το κάνεις και μέσω iTunes. Για να συνδεθείς ασύρματα, η εφαρμογή θα σου δώσει μία διεύθυνση FTP και πληκτρολογώντας την σε ένα παράθυρο αποκτάς πρόσβαση στον φάκελο της εφαρμογής.

Αρνητικό της είναι ότι δεν συνεργάζεται με τα υπόλοιπα αρχεία του iPhone, παρά μόνο με όσα έχουν εισαχθεί στον φάκελο της εφαρμογής, κάτι που δεν είναι ενοχλητικό αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για ένα “Document & File reader” και την δουλειά αυτή την κάνει με το παραπάνω.

Η συμβατότητα του όσον αφορά στην ανάγνωση αρχείων, εκτείνεται σε αρκετά μεγάλο εύρος όντας σε θέση να εμφανίσει αρχεία: Images (JPG, PNG, GIF, TIFF and others), PDF, MS Office (Word, Excel and PowerPoint), iWork (Pages, Numbers and Keynotes), OpenDocuments (OpenOffice) (Text, Spreadsheet, Presentation), Plain Text and RTF (Rich Text Format), Audio (MP3 VBR, AAC, Audible, Apple Lossless, AIFF, WAV, CAF), Video (standard iPhone formats : H.264, MPEG-4), Web Archives, HTML files και ZIP.

Είναι συμβατό με τα λειτουργικά: Microsoft Windows XP, Vista και 7, Mac OS X καθώς επίσης και Linux GΝΟΜΕ και KDE.

Γενικά πρόκειται για μία εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή που “μία που την βάζεις, μία που την κρατάς” στο iPhone σου και η τελευταία έκδοσή της είναι και πλήρως συμβατή με την ταμπλέτα της Apple, το iPad. Αξίζει σίγουρα να την δοκιμάσετε και, ξέρετε ήδη ότι θα σας λύσει τα χέρια.



Enjoy



Για περισσότερες πληροφορίες δείτε επίσης:


Το site της εφαρμογής: http://www.digidna.net/

Το site της Apple:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου