Αναζήτηση

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Skate It για το iPhone


Σήμερα ανακάλυψα μία εφαρμογή για το iPhone από την Electronic Arts (EA) που μου άρεσε ιδιαίτατα. Ο λόγος γίνεται για την εφαρμογή “Skate It”, ένα παιχνίδι skateboard που αποτελεί την iPhone εκδοχή του ομώνυμου παιχνιδιού για την κονσόλα Wii της Nintendo. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να γίνεις εσύ ο super duper “σκεϊτάς” της υφηλίου, κλασσικές καταστάσεις δηλαδή.

Το παιχνίδι δεν είναι δωρεάν στην πλήρη έκδοσή του (που αξίζει) αλλά υπάρχει διαθέσιμη δωρεάν η έκδοση με τίτλο “Skate It FREE”. Η δωρεάν έκδοση σου δίνει μία καλή ιδέα για το gameplay του παιχνιδιού, δεν έχεις όμως ούτε το 10% από τα όσα σου προσφέρει η κατάθεση των 4 παρά 0.01 ευρώ για την απόκτηση της “καλής” έκδοσης.

Γενικά για το παιχνίδι, ο χειρισμός γίνεται με έναν συνδυασμό του accelerometer του iPhone, εικονικών κουμπιών μέσα στην οθόνη, καθώς επίσης και σχεδιάζοντας στο κέντρο της οθόνης το ίχνος που αντιστοιχεί στα διάφορα τρυκ που θέλεις να εκτελέσεις. Με μία πρώτη ματιά δεν φαίνεται ιδιαίτερα πρακτικό, μετά όμως από 5-10 λεπτά “προπόνησης” το θεωρείς λογικό και ευχάριστο. Στο χειρισμό, αυτό που βρίσκω ιδιαίτερα ευφάνταστο είναι το όλο concept όπου το κάθε κόλπο αντιστοιχεί σε ένα σχέδιο. Για να κάνεις για παράδειγμα ένα ollie, σχεδιάζεις μία γραμμή από πάνω προς τα κάτω ενώ για να κάνεις ένα 3-60 σχεδιάζεις έναν κύκλο. Ουσιαστικά δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτή, το σχήμα που αντιστοιχεί στο κάθε κόλπο είναι το ίχνος που ακολουθεί το πόδι του “σκεϊτά” για να κατευθύνει την σανίδα του όταν εκτελεί στην πραγματικότητα το εκάστοτε τρυκ.

Στη δωρεάν έκδοση, ο παίχτης έχει περιορισμένο χρόνο μέσα σε μία μόνο πίστα και, στην ουσία, σου δίνει απλά και μόνο μία ιδέα για το πώς είναι το παιχνίδι. Στην πλήρη έκδοση, ο χρήστης μπορεί να διαμορφώσει τον χαρακτήρα του όπως αυτός επιθυμεί, να ξεκλειδώσει καινούριες πίστες και καινούρια αξεσουάρ (καπέλα, μπλούζες, σανίδες, ροδάκια, κλπ), να σώσει βίντεο από τα κόλπα που κάνει καθώς επίσης και να φτιάξει την δική του πίστα ( a.k.a.: skate park). Τα modes παιχνιδιού είναι, ελεύθερο skate και διαγωνισμοί skate.

Τα γραφικά είναι αρκετά καλά και σου δίνουν την 3D αίσθηση του χώρου, χωρίς όμως να είναι και ό,τι καλύτερο έχω δει σε εφαρμογή iPhone του είδους. Σαν αρνητικό έχω να πω ότι το παιχνίδι δεν έχει επιλογή multiplayer, κάτι που είναι παράλογο αν αναλογιστούμε πως το skate είναι ένα άθλημα που έχει ομαδικό χαρακτήρα με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Κλείνοντας το review, πιστεύω ότι  η εφαρμογή αυτή αξίζει τα χρήματά της αν είσαστε ένας από αυτούς που λάτρεψαν το Tony Hawk Skateboarding από την πρώτη του έκδοση και η λέξη skate δεν σας παραπέμπει σε ενοχλητικά παιδάκια με πατίνια που περνάνε δίπλα σας κάνοντας θόρυβο.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:


Το site της Apple:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου