Αναζήτηση

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής iLeLe για το iPhone


Παίρνοντας σαν αφορμή το γεγονός ότι η τελευταία σειρά φαντάρων έχει φύγει ή φεύγει τώρα από το Κέντρο Εκπαίδευσης στο οποίο και παρουσιάστηκε (άρα τα παιδιά μπορούν να έχουν μαζί τους το iPhone τους χωρίς να κινδυνεύει να επιταχθεί από τους καραβανάδες), αποφάσισα να γράψω για αυτήν την εφαρμογή.  Το σύνθημα λοιπόν είναι ένα: Ψαρούληδες όλου του κόσμου ενωθείτε.

Η εφαρμογή αυτή έχει σαν κύρια λειτουργία το να μετράει τις ημέρες θητείας σου …αντίστροφα, διευκολύνοντάς σε να κρατάς μία κάποια αίσθηση του χρόνου σε ένα περιβάλλον που, κατά τα άλλα, ο χρόνος φαίνεται παραπάνω από στάσιμος. Εκτός αυτού, έχει διάφορες χρήσιμες λειτουργίες που θα κάνουν την θητεία σου ευκολότερη ή έστω λιγάκι πιο ευχάριστη.

Αναλυτικότερα, για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς την εφαρμογή πατάς το κουμπί πρόσθεσης νέου φαντάρου (μπορείς να έχεις πολλούς οπότε θα παρακολουθείς και την πρόοδο των συμφάνταρών σου) για να δημιουργήσεις το προφίλ σου. Ύστερα όλα είναι απλά. Κάνοντας ανασκόπηση του προφίλ σου βλέπεις το πόσες μέρες-ώρες-λεπτά-δευτερόλεπτα σου απομένουν, τον “λελε-βαθμό” σου που αρχίζεις από “Ψάρακλας” φτάνεις μέχρι “Στρατηγός” και μετά “Πολίτης”, καθώς επίσης και το ποσοστό θητείας σου σε Pie-Chart, το πόσο μεγάλο βύσμα είσαι αναλόγως τις υπηρεσίες που έχεις κάνει.

Η iLeLe έχει επίσης και βυσματόμετρο,  δηλαδή ένα εργαλείο πού συγκρίνει το ποιος είναι μεγαλύτερο βύσμα μεταξύ δύο φαντάρων που έχεις αποθηκεύσει τα προφίλ τους στην εφαρμογή. Για τον υπολογισμό του βύσματος μετράει και η βαρύτητα της κάθε υπηρεσίας προκειμένου να είναι δίκαια τα αποτελέσματα.

Στην συνέχεια, το δεύτερο πιο χρήσιμο feature της εφαρμογής (μετά από αυτό του μετρητή προόδου θητείας) είναι το κουμπάκι με τα εργαλεία. Αυτό περιλαμβάνει τις κατηγορίες:
  • Οδηγίες (όπου έχει τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής)
  • Punic Button (με πληροφορίες που ίσος σας χρειαστούν όπως: Λεξικό στρατιωτικών όρων, στρατιωτικοί όρκοι κλπ.)
  • Τα Βερεσέδια μου (για να σημειώνεις πόσα χρήματα χρωστάς στο ΚΨΜ)
  • Διαχείριση Υπηρεσιών (ώστε να προσθέσεις και να αφαιρέσεις τα είδη υπηρεσιών και τη βαρύτητά τους)
  • Special Thanks (όπου είναι η ευχαριστίες του developer στα άτομα που βοήθησαν για την εφαρμογή)

Γενικά η εφαρμογή είναι must-have για κάθε φαντάρο που έχει iPhone και, αναμφισβήτητα θα σου σώσει το τομάρι ή θα σε βοηθήσει στο να “φιδιάσεις” καλύτερα κατά την διάρκεια της θητείας σου. Κατεβάστε την αν είναι να μπείτε στρατό ή αν είσαστε ήδη ένας από αυτούς χάρη στους οποίους “κοιμόμαστε ήσυχοι” και δεν θα το μετανιώσετε. Άλλωστε, δεδομένου ότι ο μισθός των φαντάρων ανέρχεται στα 8,62 ευρώ το μήνα, η εφαρμογή είναι δωρεάν για να την κατεβάσεις με όλα τα features της.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε επίσης:

Το site του developer: http://www.webst.gr/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου