Αναζήτηση

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής 0.03 seconds για το iPhone



Τις προάλλες έκανε την εμφάνισή της στον κατάλογο εφαρμογών του iTunes η εφαρμογή με ονομασία 0.03 seconds. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει να κάνει με την ταχύτητα του χρόνου αντίδρασης του παίχτη. Στις παρακάτω γραμμές θα διαβάσετε το πώς μου φάνηκε η εφαρμογή στην δωρεάν της έκδοση (υπάρχει και η έκδοση 0.03 seconds Pro με 24 αντί για 8 πίστες ανά επίπεδο).
Η εφαρμογή λοιπόν έχει 3 επίπεδα δυσκολίας τα οποία είναι:
  • Sooo … EASY
  • Just Being NORMAL
  • I Must Be CRAZY
Για να ξεκλειδώσεις το δεύτερο και το κάθε επίπεδο, πρέπει πρώτα να ολοκλήρωσης το προηγούμενο πιάνοντας την ελάχιστη βαθμολογία που ορίζει το παιχνίδι. Οι προκλήσεις που σε καλεί να αντιμετωπίσεις δεν είναι καθόλου εύκολες στο να τις καταφέρεις, ιδίως στο υψηλό επίπεδο δυσκολίας, και είναι πιθανό να φας ώρες με το iPhone ανά χείρας προσπαθώντας ξανά και ξανά προκειμένου να ολοκληρώσεις το επίπεδο.

Οι προκλήσεις είναι καλοσχεδιασμένες και η επεξήγηση του σκοπού της κάθε μίας είναι αντιστρόφως ανάλογος με την δυσκολία αυτής. Το όλο Game play είναι πολύ έξυπνο και δεν σε αφήνει σε ηρεμία, κάνοντας το μυαλό και τα δάχτυλά σου να “βαράνε υπερωρίες”. Παράδειγμα μίας από τις προκλήσεις είναι μία πίστα που σου εμφανίζει δύο κελιά όπου διαλέγεις και βάζεις τα κατάλληλα νούμερα με σκοπό να είναι σωστό το προκαθορισμένο άθροισμα της πράξης. Η βαθμολογία σου θα είναι ανάλογη με τον συνολικό χρόνο που χρειάστηκες για να ολοκληρώσεις σωστά όλες τις πράξεις που εμφανίστηκαν.

Για να πετύχεις βαθμολογία 5 αστεριών στο μεσαίο αλλά κυρίως στο δύσκολο επίπεδο, πρέπει να φτύσεις αίμα μιας και η εφαρμογή “δεν χαρίζει κάστανα”. Επίσης, ο δημιουργός της, ο κύριος Chien Ming Liang, την έχει κάνει optimized για να εμφανίζεται άψογα και στην ανάλυση του iPhone 4, κάτι που, όσο πληθαίνουν οι χρήστες του καινούριου gadget/κινητού της Apple, κατατάσσω στα μεγάλα “συν” της.

Σίγουρα, η Pro έκδοση της εφαρμογής με τον τριπλάσιο αριθμό πιστών ανά επίπεδο, ακούγεται πιο δελεαστική αν αναλογιστούμε ότι κοστίζει μόλις 0.79 ευρώ, κατά τη γνώμη μου όμως και η “απλή” της έκδοση είναι αρκετή για να περάσεις μερικές δημιουργικές ώρες δοκιμάζοντας και  test-άροντας τις ικανότητές σου στην ταχύτητα αντιδράσεων. Όπως λένε και σε μερικά σταυρόλεξα λοιπόν, Για Δυνατούς Λύτες.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε επίσης:

Το site της εφαρμογής: http://www.orangenose.co.cc/

Το site της Apple:




1 σχόλιο: