Αναζήτηση

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Crayon Physics Deluxe για το iPhone


Στην κατηγορία των παιχνιδιών για το iPhone και το iPod touch εμπίπτει η εφαρμογή του σημερινού review. Ο λόγος γίνεται για το Crayon Physics Deluxe, μία εφαρμογή δισδιάστατης φυσικής (2D Physics) όπου, ο παίκτης βλέπει τις ζωγραφιές του να μετατρέπονται σε αντικείμενα και χρησιμοποιώντας την φαντασία του πρέπει να βρει τρόπο για να ολοκληρώσει την κάθε πίστα και να προχωρήσει στην επόμενη.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ακουμπήσεις το αστέρι ή τα αστέρια της κάθε πίστας με την μπαλίτσα. Τα πράγματα ακούγονται εύκολα, μέχρι που συνειδητοποιούμε ότι εμπλέκεται και ο παράγοντας “Φυσική”, όπως στα μαθήματα του σχολείου ένα πράγμα.

Για να κατευθύνεις την μπαλίτσα, πρέπει να ζωγραφίσεις αντικείμενα, τα οποία θα επηρεάσουν την μπάλα αναλόγως προκειμένου αυτή να έρθει σε επαφή με το αστεράκι. Κάθε αντικείμενο υπόκειται στους νόμους της βαρύτητας, μπορεί να σφηνώσει κάπου, μπορεί να καταρρεύσει αν δεχθεί μεγάλο φορτίο βάρους, κ.ο.κ. Εκτός από αντικείμενα, η εφαρμογή σου επιτρέπει να δημιουργήσεις άξονες περιστροφής, στους οποίους μπορείς να προσαρμόσεις αντικείμενα που θα περιστρέφονται σαν εκκρεμές γύρω από αυτά. Μπορείς επίσης να “κατασκευάσεις” καροτσάκια, τραμπάλες και γενικά κάθε πίστα έχει τόσες λύσεις όση είναι και η φαντασία σου. Ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζεις τα αντικείμενα είναι που δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα στην εφαρμογή και την κάνει κυριολεκτικά εθιστική.

Το γραφικό περιβάλλον είναι πολύ ευχάριστο στο μάτι και τα πάντα έχουν ένα εφέ όπως αυτό που δημιουργούν οι κηρομπογιές (βλέπε το όνομα της εφαρμογής) που όλοι λίγο ή πολύ έχουμε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όταν χρειάζεται να κάνεις ένα καινούριο “κόλπο” εμφανίζονται στην οθόνη οδηγίες για το πώς θα το κάνεις.

Το παιχνίδι έχει αρκετά επίπεδα δυσκολίας που, όταν το πρωτόπιασα στα χέρια μου με έκαναν να μείνω απορροφημένος στην οθόνη του κινητού μου για ώρες. Ακόμα όμως και αν τελειώσουν οι πίστες, η εφαρμογή σου επιτρέπει να δημιουργήσεις τις δικές σου νέες πίστες και να προκαλέσεις τόσο τον εαυτό σου όσο και τους φίλους σου …σαν άλλος ένας μάγος με προορισμό ένα αστέρι.

Κλείνοντας, αν και η εν λόγω εφαρμογή δεν είναι δωρεάν και στο blog μου προσπαθώ να γράφω ανασκοπήσεις για free applications που είναι άξια λόγου, πιστεύω ότι πραγματικά αξίζει να την αποκτήσετε. Μάλιστα, μεταξύ 23 και 29 Σεπτεμβρίου, η εφαρμογή διατίθεται έναντι 0.79 ευρώ αντί για τα 3,7 ευρώ που είναι η κανονική της τιμή, κάτι που, κατά τη γνώμη μου την κάνει ακόμα πιο ελκυστική.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε επίσης:

Το site της Crayon Physics: http://www.crayonphysics.com/

Το site της Apple:






1 σχόλιο:

  1. Κομματάρα αυτό που διάλεξες, αν και προτιμάω τη παραγγελία τους από το Drive in....

    Όσο για την εφαρμογή, ε δεν είναι και το ποιο εύκολο παιχνιδάκι που έχω συναντήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή