Αναζήτηση

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Musée du Louvre για το iPhone

Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι έκανε μία κίνηση που μου κέντρισε το ενδιαφέρον και αποτέλεσε το έναυσμα για το σημερινό review του blog μου. Η σκέψη τους ήταν απλή, ένα application για το μουσείο, τα έργα που φιλοξενεί και εν γένει όλες τις πληροφορίες που θα ήθελαν οι απανταχού φίλοι της τέχνης προς τέρψη της ψυχής τους.

Η εν λόγω εφαρμογή λοιπόν είναι δωρεάν (τα οφέλη του marketing για εμάς τους καταναλωτές) και περιλαμβάνει μία πληθώρα πληροφοριών που, τολμώ να πω ότι πολύ θα ήθελα να έχω στο κινητό μου όταν, πριν από μία πενταετία, είχα την  τύχη να επισκεφτώ το μουσείο του Λούβρου. Βέβαια, πριν από πέντε χρόνια δεν υπήρχε το iPhone αλλά, …αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Στην ουσία της εφαρμογής λοιπόν, κατεβάζοντάς τη βλέπουμε και το μόνο “ψεγάδι” που έχει, είναι σχεδόν 100 MB (95,3 MB για να είμαστε ακριβείς). Αυτό βέβαια αντισταθμίζεται με το παραπάνω αν αναλογιστεί κανείς ότι μέσα σε αυτόν τον όγκο συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες αρκετά υψηλής ανάλυσης, βίντεο, κ.ο.κ.

Ανοίγοντας την εφαρμογή, εμφανίζεται το μενού που επιτρέπει την περιήγηση μέσα στις κατηγορίες: Bookmarks, A tour of the Louvre, Artworks, The Palace και Visitor information. Πολύ πρακτικό βρήκα το ότι η εφαρμογή σου δίνει πάντα την επιλογή Search για να βρεις την πληροφορία που θέλεις, ανεξαρτήτως της οθόνης στην οποία βρίσκεσαι. Από εκεί και πέρα, το υλικό υποστηρίζεται πολύ ωραία με τη χρήση βίντεο, τα οποία διαλέγεις να ακούσεις στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά ή Ιαπωνικά.

Μέσα στην εφαρμογή υπάρχουν διάφορα βίντεο σε σχέση με το μουσείο και τα εκθέματα, ένα ποτ πουρί φωτογραφιών εκθεμάτων του μουσείου, πληροφορίες και φωτογραφίες για την κάθε αίθουσα του μουσείου, χάρτης που υποδεικνύει την τοποθεσία του κάθε εκθέματος/αίθουσας και εν γένει πληροφορίες για το μουσείο, ακόμα και για το ποια είναι η γραμμή του μετρό που σταματάει εκεί. Επίσης, ανοίγοντας για πλήρη προβολή οποιοδήποτε έργο τέχνης στην κατηγορία “Artworks”, έχουμε πληροφορίες σχετικές με το έργο, τεχνικές πληροφορίες αυτού, βίντεο όπου αυτό είναι διαθέσιμο, καθώς και τη δυνατότητα να δούμε σε υψηλή ανάλυση την εικόνα του εκάστοτε έργου.

Δεν θα μακρηγορήσω δεδομένου ότι μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις και, …αν είναι να γράψω χίλιες λέξεις για κάθε εικόνα που υπάρχει στην εφαρμογή, κάτι μου λέει ότι θα το εκτιμήσετε τόσο όσο θα το “εκτιμήσει” και το πληκτρολόγιό μου. Τελειώνω το review λέγοντας ότι σαν εφαρμογή μου φάνηκε απίστευτα έξυπνη, ευχάριστη στο να περάσεις ένα απόγευμα ταξιδεύοντας στο Λούβρο πάνω στον καναπέ σου και must-have για όποιον/όποια έχει σκοπό να επισκεφτεί το εν λόγω μουσείο.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:


Τη σελίδα του μουσείου: http://www.louvre.fr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου