Αναζήτηση

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Battleship για το iPad


Το παιχνίδι Ναυμαχίες το ξέρουν μέχρι και οι πέτρες και αν ψάξει κανείς στο AppStore θα βρει κάμποσες εφαρμογές με το ίδιο θέμα (free και paid). Εγώ λοιπόν ξεχώρισα την εφαρμογή Battleship for iPad για την οποία θα διαβάσετε στις παρακάτω γραμμές.

Το concept είναι το κλασικό της ναυμαχίας, έχεις ένα grid και ένα στόλο από πλεούμενα και καλείσαι να τα τοποθετήσεις με τον κατάλληλο τρόπο ούτως ώστε να δυσκολευτεί ο αντίπαλος να τα ανιχνεύσει (και, ασφαλώς, να τα βυθίσει). Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βυθίσεις το στόλο του αντιπάλου, πριν αυτός βυθίσει το δικό σου και ο κάθε ένας διαλέγει ένα στόχο τη φορά.

Στο παιχνίδι, το όλο περιβάλλον είναι αρκετά καλό, χωρίς όμως να μπορείς να το χαρακτηρίσεις και εξαιρετικό. Ο αντίπαλός σου είναι το ίδιο το iPad και η εφαρμογή κάνει χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (A.I.) και, τολμώ να πω ότι δουλεύει αρκετά καλά. Το όλο παιχνίδι δεν διαρκεί πάνω από 5 με 8 λεπτά κατά μέσο όρο (υπάρχουν και κάτι τρελοί στα Global Scores που το βγάζουν σε λίγο πάνω από 2,5 λεπτά αλλά δεν ξέρω πώς το καταφέρνουν, χα χα) αλλά γενικά σε “κολλάει” να παίξεις ξανά και ξανά.

Στα αρνητικά πρώτο-πρώτο θα αναφέρω την έλλειψη δυνατότητας multiplayer, μιας και θεωρώ βλακεία το να μην μπορείς να παίξεις εναντίων κάποιου άλλου φίλου σου και η όλη κόντρα να είναι για το ποιος θα τελειώσει το παιχνίδι με τις λιγότερες δυνατές βολές, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Άλλωστε, μιλάμε για παιχνίδι στρατηγικής και όχι αγώνα με αυτοκίνητα. Άλλο αρνητικό είναι ότι μπορείς εύκολα να επιλέξεις κατά λάθος το διπλανό τετράγωνο του grid από αυτό που θέλεις και από την ώρα που θα ακουμπήσεις το δάχτυλό σου πάνω στην οθόνη δεν μπορείς να αλλάξεις την θέση που επέλεξες να χτυπήσεις. Τέλος, τα γραφικά της εφαρμογής θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα, κάτι που θα έκανε το παιχνίδι πιο ωραίο, αλλά αυτό δεν το βρίσκω και τόσο σημαντικό όσο τα παραπάνω.

Κλείνοντας, αναφέρω ότι η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν μέσα από το AppStore και, πιστεύω πως είναι αρκετά καλή για να περνάς την ώρα σου, δεν είναι όμως και από αυτές που κολλάς τις άπειρες ώρες πάνω από το iPad. Για μία δοκιμή πάντως την προτείνω (άλλωστε, τζάμπα είναι) και πιστεύω ότι σε επόμενή της έκδοση έχει τις δυνατότητες να γίνει πραγματικά άψογη.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site του developer: http://www.envisionstudios.biz/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου