Αναζήτηση

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Chop Chop Caveman Lite για το iPhone


Παίζοντας με την σημερινή εφαρμογή που σας παρουσιάζω πήγα, έστω και για λίγο, στην προϊστορική εποχή. Η εφαρμογή στην οποία αναφέρομαι λέγεται Chop Chop Caveman Lite και έχει σαν θέμα ένα προϊστορικό ανθρωπάκι το οποίο “επιβιώνει” σε ένα κόσμο γεμάτο με δεινόσαυρους,  σαρκοφάγα φυτά και άλλους κίνδυνους της φύσης.

Ο χειρισμός της εφαρμογής είναι εξαιρετικά …διαφορετικός, μιας και δεν έχει κάποιο virtual joystick ή χρήση του accelerometer, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να καθοδηγείς το προϊστορικό σου ανθρωπάκι με κινήσεις του ενός δαχτύλου σου πάνω στην touch οθόνη του iPhone σου. Αρχικά το βρήκα πολύ περίεργο στην αίσθηση ελέγχου, μετά όμως από 2-3 λεπτά ένοιωθα αρκετά εξοικειωμένος με την όλη ιδέα χειρισμού.

Τα γραφικά του Chop Chop Caveman είναι αυτά που μου κίνησαν από την αρχή την περιέργεια και είναι τόσο καλά δουλεμένα που πραγματικά κάτι ώρες χαζεύεις την οθόνη σου χωρίς να παίζεις, απλά και μόνο επειδή από το ανθρωπάκι μέχρι και τα άγρια σαρκοφάγα φυτά και τους αιμοβόρους τυρανόσαυρους, όλα τους είναι τρισχαριτωμένα!

Η όλη ιδέα των πιστών θυμίζει κάτι από Super Mario, έχει όμως τρελή πλάκα και μερικά έξυπνα “παζλ-άκια” που πρέπει να λύσεις αξιοποιώντας υλικά από το περιβάλλον όπως π.χ. κάτι τεράστια προϊστορικά καρπούζια που φυτρώνουν στα τοπικά δέντρα.

Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη ώστε να δουλεύει και σε iPhone αλλά και σε iPad, υποστηρίζει την χρήση του OpenFeint και στην free αυτή έκδοση παίζεις δύο διαφορετικές πίστες. Είναι δωρεάν μέσα από το AppStore και για όσους θέλουν να παίξουν ολόκληρο το παιχνίδι υπάρχει η full έκδοση η οποία κοστίζει 0,79 ευρώ.

Γενικά θεωρώ ότι αξίζει τρελά από θέμα γραφικών, έχει ευχάριστο και ενδιαφέρον gameplay, αλλά δεν μπορώ να πω πώς θα την αγόραζα κιόλας. Σίγουρα έχει πλάκα αλλά της λείπει το challenge και αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για μία εφαρμογή/παιχνίδι του είδους. Όπως και να’ χει, η Lite έκδοση είναι δωρεάν και πιστεύω ότι αξίζει για μία δοκιμή. Από εκεί και πέρα σε όποιον αρέσει συνεχίζει και με την full.


Enjoy


Για μία καλύτερη ιδέα του παιχνιδιού δείτε το βίντεο:



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το  site της εφαρμογής: http://gamerizon.com/games/chop-chop-caveman/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου