Αναζήτηση

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Geared για το iPhone


Για το σημερινό review του blog μου επέλεξα την εφαρμογή Geared, μία εφαρμογή/παιχνίδι που εμπίπτει στην αγαπημένη μου κατηγορία, αυτή των puzzles. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευφυές παιχνίδι όπου ο παίκτης καλείται να τοποθετήσει τα  διαθέσιμα γρανάζια στις σωστές θέσεις ούτως ώστε να δώσει κίνηση σε όλα τα γρανάζια που εμφανίζονται στην οθόνη του iPhone του.

Η ιδέα είναι πώς ένα από τα προ-τοποθετημένα γρανάζια δίνει κίνηση και, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα γρανάζια και τοποθετώντας τα στις κατάλληλες θέσεις δίνεις κίνηση και στα υπόλοιπα από τα γρανάζια της κάθε πίστας.

Στο σύνολο η εφαρμογή έχει 150 πίστες με το επίπεδο δυσκολίας να αυξάνεται καθώς προχωράς στο παιχνίδι. Στην αρχή τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα, δεν αργεί όμως η στιγμή που θα τα βρεις σκούρα και θα παίδευσε για αρκετή ώρα με ένα επίπεδο. Για να ολοκληρώσεις το κάθε επίπεδο, εκτός από το ότι πρέπει να χωρέσεις κάπως όλα τα γρανάζια μέσα στο διαθέσιμο χώρο της οθόνης σου, πρέπει να τα τοποθετήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μην …πέσουν λόγο της βαρύτητας (απλό Physics Engine).

Στην τωρινή της έκδοση, η εφαρμογή έχει βελτιστοποιημένα γραφικά για την οθόνη του iPhone 4 (Retina) και, για τους τολμηρούς, υπάρχουν και άλλα 50 extra επίπεδα που μπορείς να αγοράσεις μέσα από την εφαρμογή (In App Purchase).

Όσων αφορά τα γραφικά του Geared, δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο, είναι όμως πολύ ευχάριστα στο μάτι και δίνουν ένα “καρτουνίστικο” ύφος στην εφαρμογή.

Το μόνο που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ως αρνητικό στην εφαρμογή είναι το γεγονός ότι χρειάζεται απίστευτα μεγάλη ακρίβεια στην τοποθέτηση των γραναζιών, ειδικά όταν το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει, κάτι που βέβαια κάνει και το παιχνίδι πιο δύσκολο συνάμα όμως και πιο ενδιαφέρον.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν μέσα από το AppStore και την βρήκα εξαιρετικά έξυπνη. Είμαι σίγουρος ότι οι λάτρεις των puzzle παιχνιδιών θα την λατρέψουν όπως και εγώ, για αυτό και την συστήνω ανεπιφύλακτα. Βέβαια, τα extra 50 επίπεδα τα θεωρώ κομματάκι υπερβολικά από την άλλη μιας και τα “πρώτα” 150 επίπεδα πιστεύω ότι είναι υπέρ αρκετά για να απασχολήσουν για αρκετές ώρες τον παίκτη. Τα συμπεράσματα δικά σας.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site του developer: http://bryandev.com/blog/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου