Αναζήτηση

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Bike Repair Beginner για το iPhone


Η ονομασία της σημερινής εφαρμογής του iphoneipadreviews είναι Bike Repair Beginner και, όπως δηλώνει και το όνομα της, πρόκειται για μία εφαρμογή-οδηγό για το πώς να πραγματοποιήσει ο καθένας μας βασικές επισκευές, ρυθμίσεις και μία γενική επιθεόρηση του αγαπημένου μας ποδηλάτου.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει 10 οδηγούς βήμα-προς-βήμα με φωτογραφίες, καθώς επίσης και 9 λύσεις για συνήθεις προβλήματα. Απευθύνεται στον αρχάριο ποδηλάτη και τα πάντα τα εξηγεί σε απλά Αγγλικά κάνοντας την κάθε διαδικασία… παιχνιδάκι!

Οι βασικοί τομείς τους οποίους καλύπτουν οι οδηγοί της εφαρμογής είναι οι εξής:
  • Τροχοί: Αλλαγή σαμπρέλας
  • Πίσω επιλογέας (Derailleur): Ρύθμιση
  • Εμπρόσθιος επιλογέας (Derailleur): Ρύθμιση
  • Αλυσίδα: Καθαρισμός
  • Τιμόνι: Ρύθμιση ύψους
  • Φρένα: Ρύθμιση
  • Δισκόφρενα: Καθαρισμός

Με τη χρήση του οδηγού αυτού παρατήρησα πως μπορώ να κάνω λίγο ή πολύ, όλες τις βασικές εργασίες συντήρησης και μικροεπισκευές στο ποδήλατό μου, χωρίς να απαιτείται κάποιο ειδικό εργαλείο για κάποια από αυτές.

Το Bike Repair Beginner μπορεί κανείς να το κατεβάσει μέσα από το AppStore δωρεάν, υπάρχει όμως και η εφαρμογή Bike Repair (σκέτο), η οποία κοστίζει 1,59 ευρώ και περιλαμβάνει 37 βήμα-προς-βήμα οδηγούς και μία λίστα με 45 προβλήματα-λύσεις για να καλύψει σχεδόν όλες τις πιθανές επισκευές που χρειάζεται ένα ποδήλατο.

Συνοπτικά, το Bike Repair Beginner το βρήκα πολύ καλό και θεωρώ πως είναι must για τις ποδηλατικές εξορμήσεις του κάθε συνειδητοποιημένου iPhoneάκια/ποδηλάτη που θέλει να κάνει μόνος του τις βασικές συντηρήσεις και επισκευές του αγαπημένου του δικύκλου.


Enjoy



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:


Το site της εφαρμογής: http://www.bikerepairmobile.com/

Το site της Apple:


 
 

1 σχόλιο: