Αναζήτηση

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής TaxiBuddy για το iPhone


Πριν από 3 μέρες έκανε την εμφάνισή της στο AppStore η εφαρμογή TaxiBuddy η οποία πραγματικά μου κίνησε το ενδιαφέρον και σας την παρουσιάζω στις επόμενες γραμμές του σημερινού review.

Πρόκειται για μία Ελληνική εφαρμογή η οποία σε βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν χρειαστείς ένα ραδιοταξί και δεν ξέρεις που/ποιο να καλέσεις. Μέσα από την εφαρμογή ψάχνεις ανά περιοχή (σε μορφή contact list) τα ραδιοταξί που είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή και όταν βρεις αυτό που ψάχνεις έχεις την δυνατότητα να το καλέσεις απευθείας ή να στείλεις SMS (αν το υποστηρίζει το εν λόγω ραδιοταξί-εταιρία). Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να επιλέξεις το ραδιοταξί που θέλεις βάση του χάρτη (Google Maps) όπου, αναλόγως της θέσης που βρίσκεσαι σου παρουσιάζει αυτά που είναι πιο κοντά.

Το κερασάκι στην τούρτα βέβαια είναι το ενσωματωμένο Ταξίμετρο που έχει η εφαρμογή TaxiBuddy. Το ταξίμετρο υπολογίζει την αξία της διαδρομής που έκανες χρησιμοποιώντας το GPS του iPhone σου, κάτι που, μπορεί να μην έχει την μέγιστη δυνατή ακρίβεια λόγο της ποιότητας του σήματος που έχεις κατά την διάρκεια της διαδρομής, σου δίνει όμως μία ιδέα για το κατά πόσο το αντίτιμο που καλείσαι να πληρώσεις είναι ρεαλιστικό ή “παραφουσκωμένο”. Στο ταξίμετρο ορίζεις αν η ταρίφα είναι διπλή ή μονή, τους σταθμούς που κάνει το ταξί, αν είναι με κλίση, ραντεβού ή απλή κούρσα, όπως επίσης και αν πάς/έρχεσαι από κάποιο αεροδρόμιο. Πατάς το αντίστοιχο κουμπί στην αρχή και στο τέλος της διαδρομής και εμφανίζεται το συνολικό κατ’ εκτίμηση κόστος.

Η τιμή της εφαρμογής είναι 0,79 ευρώ, δηλαδή το χαμηλότερο δυνατό, και κατά τη γνώμη μου το αξίζει με το παραπάνω αν αναλογιστεί κανείς τη χρησιμότητά της (μπορεί να είμαι υπέρ των free εφαρμογών αλλά όταν κάτι αξίζει ουσιαστικά, το υποστηρίζω και το πληρώνω με χαρά). Τέλος να προσθέσω ότι, σύμφωνα με τον developer, με τον καιρό θα προστεθούν και άλλα ραδιοταξί (γραφεία και ιδιώτες) στην εφαρμογή κάνοντας τον κατάλογο ακόμα πιο πλήρη.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site της εφαρμογής: http://melidis.gr/?p=67


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου