Αναζήτηση

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Presenter Pro για το iPhone


Μία σχετικά ασυνήθιστή εφαρμογή αποτελεί το θέμα του σημερινού review που θα την χαρακτήριζα ως “ο οδηγός μίας καλής παρουσίασης”. Πρόκειται για την εφαρμογή Presenter Pro που έχει σαν λειτουργία το να σου δώσει όλα τα απαραίτητα tips για να κάνεις μία επιτυχημένη παρουσίαση.

Μέσα από την εφαρμογή, μπορείς να διαβάσεις μεταξύ άλλων ό,τι χρειάζεται σχετικά με:
  • Τον τρόπο που θα δομήσεις την παρουσίασή σου
  • Τον τρόπο που θα μιλάς, θα στέκεσαι και θα κοιτάς το κοινό
  • Τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις (ή που ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσεις)
  • Την επιλογή υλικού και τον σχεδιασμό τον slides που θα στηρίξουν την παρουσίαση

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το “rate me” για να βαθμολογήσεις μία παρουσίαση από το 1 έως το 10 σε διάφορους τομείς και να στείλεις την βαθμολογία αυτή στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο.

Δύο λειτουργικότητες που βρήκα ιδιαίτερα έξυπνες είναι: Η δυνατότητα το να συμπεριλάβεις στα Checklist σου ό,τι θέλεις από το υλικό που παρουσιάζεται και θεώρησες αξιοσημείωτο, καθώς και το “tip shake” που, ταρακουνώντας την συσκευή όταν η εφαρμογή είναι ανοιχτή, εμφανίζεται ένα τυχαίο μήνυμα που έχει μία χρήσιμη συμβουλή σχετικά με το θέμα των παρουσιάσεων.

Πρέπει να αναφέρω επίσης πως η εφαρμογή έχει και videos με παραδείγματα από σωστές παρουσιάσεις, όπως επίσης και Quiz για να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου σχετικά με το πώς πρέπει να γίνεται μία επιτυχημένη παρουσίαση. 

Τέλος, η εφαρμογή είναι δωρεάν για να την κατεβάσει κανείς μέσα από το AppStore.

Συνοπτικά, το Presenter Pro το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και πολύ πρακτικό για να εξασκήσει κανείς τα Presentation Skills του. Τα παραδείγματα με οπτικοακουστικό υλικό ενισχύουν ακόμα περισσότερο την όλη διαδικασία και το μόνο που μπορώ να αναφέρω ως αρνητικό είναι η γλώσσα της εφαρμογής, η οποία είναι στα Αγγλικα.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:
Το site του developer: http://www.reximedia.com/





1 σχόλιο: