Αναζήτηση

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Πού ψηφίζω; για το iPhone


Ο μήνας που μόλις άρχισε (καλό μήνα by the way) έχει, κακά τα ψέματα, αμιγώς εκλογικό χαρακτήρα. Όλοι τρέχουν να μαζέψουν ψήφους, και λέω όλοι αφού, σε αυτές τις εκλογές, έχει βάλλει υποψηφιότητα μέχρι και ο περιπτεράς απέναντι από το σπίτι μου – και δεν κάνω πλάκα. Όλες οι συζήτησης περιστρέφονται γύρο από το επίκαιρο αυτό θέμα, το θέμα των εκλογών, και εδώ έρχεται η σημερινή προς ανασκόπηση εφαρμογή να βάλει το δικό της λιθαράκι.

Η εφαρμογή Πού ψηφίζω; δεν έχει κάτι το μοναδικό από θέμα λειτουργικότητας και special features, ούτε βομβαρδίζει τον χρήστη με προεκλογικά μηνύματα του τύπου “Ψήφισε τον Τάδε Ταδόπουλο να σωθείς”. Έχει απλούστατη λειτουργία, προκειμένου να σου δώσει δύο πολύ απλές πληροφορίες, το πού ψηφίζεις και το πού είσαι δημότης. Απλά πράγματα, …”Φρανκ” (χε χε).

Για να μας δώσει τις εν λόγω πληροφορίες, η εφαρμογή χρειάζεται πρόσβαση στο internet είτε μέσω Wi-Fi είτε 3G. Συνδέεται λοιπόν στην βάση δεδομένων των εκλογικών καταλόγων και, με βάση τα στοιχεία που βάλαμε, εμφανίζει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι πληροφορίες που εμφανίζονται στην οθόνη μας είναι οι εξής:

Ειδικός Εκλ. Αριθμός, Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα/Μητέρας, Κωδ. Εκλογ. Διαμερισμ., Εκλογικό Διαμέρισμα, Δημοτική Ενότητα, Δήμος, Περιφεριακή Ενότητα, Περιφέρια, Νομός, Ετεροδημότης, Εκλογικό Τμήμα, Διεύθυνση του Εκλογικού Τμήματος και Αρ. Δημοτολογίου.

Κάτι παραπάνω δεν έχω να πω σχετικά με την εφαρμογή μιας και είναι πολύ απλή και, ουσιαστικά δεν κάνει κάτι περισσότερο από αυτά που ανέφερα παραπάνω. Την βρήκα αρκετά χρήσιμη, πρακτική, και σίγουρα μου έλυσε την απορία για το που ψηφίζω. Τέλος, να αναφέρω ότι η διάθεση της εφαρμογής γίνεται μέσω του AppStore και είναι δωρεάν. Ελπίζω να την βρείτε και εσείς εξίσου χρήσιμη.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το blog του developer: http://blog.kstamatis.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου