Αναζήτηση

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Train Conductor για το iPhone


Κάτι μου λέει ότι οι εφαρμογές που δίνουν στον παίκτη το ρόλο σταθμάρχη αρχίζουν να εξελίσσονται όπως αυτές που σε βάζουν να παίζεις τον αγρότη (βλέπε Farmville). Πριν από κάποιο καιρό είχα κάνει παρουσίαση της εφαρμογής Trainyard που ήταν ένα puzzle που έφτιαχνες ράγες, στη σημερινή όμως εφαρμογή, το Train Conductor (κοινώς …σταθμάρχης) καλείσαι να προλάβεις να ανακατευθύνεις τα τραίνα σε πραγματικό χρόνο.

Το παιχνίδι δεν απαιτεί τρελή σκέψη, χρειάζεται όμως αρκετά γρήγορα αντανακλαστικά προκειμένου να προλάβεις να “μανατζάρεις” όλα τα τραίνα ανακατευθύνοντάς τα για να πάνε στη σωστή κατεύθυνση και παράλληλα να προσέχεις να μην υπάρξει κάποια σύγκρουση. Έχεις τη δυνατότητα να τα σταματήσεις προκειμένου να προλάβει να περάσει από μπροστά τους ένα άλλο τραίνο, υπάρχει όμως περίπτωση να έρθει από πίσω τους άλλο τραίνο και να χάσεις το παιχνίδι.

Η εφαρμογή έχει συνολικά 10 πίστες που έχουν τα ονόματα πόλεων της Αυστραλίας και, όσο προχωράς επίπεδο, η δυσκολία αυξάνεται. Επίσης, όλες οι πίστες είναι διπλές, δηλαδή μπορείς να τις παίξεις σε πρωινό και νυχτερινό mode. Στην πρωινή σου βάρδια έχεις να κάνεις με κανονικά τραίνα, στην βραδινή όμως βάρδια έχεις να διαχειριστείς τραίνα-φαντάσματα. Το καλό με τα τραίνα-φαντάσματα είναι ότι δεν μπορούν να συγκρουστούν μεταξύ τους, πάνε όμως αισθητά πιο γρήγορα και λόγο του σκούρου background (είπαμε, είναι νύχτα), θέλει πολύ μεγαλύτερη προσοχή να μην σου ξεφύγει κάποιο από αυτά.

Για να ελέγξεις τα τραίνα, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να σύρεις το δάχτυλό σου από το τραίνο προς το σημείο της ράγας που θέλεις να καταλήξει. Κάνοντάς το, σχεδιάζεται μία ράγα μίας χρήσης που, όταν περάσει το επιλεγμένο τραίνο, εξαφανίζεται.

Όσο ανεβαίνεις επίπεδο συναντάς δυσκολίες όπως σπασμένες γραμμές, περισσότερες ράγες που πρέπει να διαχειριστείς κλπ. και για να ξεκλειδώσεις την επόμενη πόλη-πίστα πρέπει πρώτα να συμπληρώσεις ένα ορισμένο αριθμό βαθμών στο προηγούμενο επίπεδο.

Η εφαρμογή αυτή διατίθεται δωρεάν μέσα από το AppStore της Apple, υπάρχει όμως και η έκδοση Train Conductor 2: USA που είναι επί πληρωμή για όσους έχουν το “σταθμαρχηλίκι στο αίμα τους.

Συνοπτικά, το παιχνίδι το βρήκα αρκετά διασκεδαστικό, δεν θα το χαρακτήριζα όμως και εθιστικό μιας και το όλο concept του παιχνιδιού μετά από ένα σημείο γίνεται αρκετά προβλέψιμο. Για όσους όμως κρύβουν ένα μικρό σταθμάρχη μέσα τους, …μάλλον αυτό το παιχνίδι είναι ότι καλύτερο έχει υπάρξει στο AppStore για αυτούς.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site της εφαρμογής: http://www.thevoxelagents.com/trainconductor/




1 σχόλιο: