Αναζήτηση

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Textropolis για το iPhone


Η σημερινή εφαρμογή ονομάζεται Textropolis και είναι ένα πολύ έξυπνο και ενδιαφέρον παιχνίδι λέξεων. Ανήκει στην κατηγορία Games, παρ’ όλα αυτά έχει αμιγώς εκπαιδευτικό χαρακτήρα μιας και παίζοντας μαθαίνεις καινούριες λέξεις που μέχρι πρότινος αγνοούσες την ύπαρξή τους.

Η εφαρμογή είναι στα Αγγλικά και το όλο concept είναι ότι πρέπει να σχηματίσεις λέξεις με τέσσερα ή περισσότερα γράμματα, μέσα από το σύνολο των γραμμάτων που σχηματίζουν τα ονόματα πόλεων του κόσμου. Όσο προχωράς στο παιχνίδι ξεκλειδώνονται νέες πίστες-πόλεις. Κάθε φορά που βρίσκεις μία νέα λέξη, περνάει ένα αεροπλανάκι που σου εξηγεί το νόημα της λέξης (π.χ. “RAGE: The most intense form of anger”).

Στο πάνω μέρος της οθόνης παιχνιδιού σου λέει πόσες λέξεις μπορούν να σχηματιστούν με τα διαθέσιμα γράμματα, καθώς και πόσες από αυτές έχεις ήδη βρει. Εμφανίζεται επίσης ο συνολικός “πληθυσμός” των πόλεών σου (όσες περισσότερες λέξεις βρεις συνολικά, τόσο μεγαλύτερος και ο πληθυσμός), τα αστέρια που έχεις κερδίσει στην πίστα που παίζεις, καθώς και η επιλογή να στείλεις μέσω e-mail μία ηλεκτρονική κάρτα σε κάποιον φίλο σου για να του πεις πόσο καλά τα πάς στο παιχνίδι.

Ο παίκτης έχει επίσης την δυνατότητα βοήθειας. Ταρακουνώντας το iPhone εμφανίζεται pop-up στην οθόνη που σε ρωτάει αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μία από τις διαθέσιμες βοήθειες-tips. Πέραν αυτού, σε κάθε πίστα-πόλη το background των λέξεων εξελίσσεται όσο βρίσκεις νέες λέξεις, αφού η πόλη σου μεγαλώνει μαζί με το λεξιλόγιό σου.

Συνοπτικά, βρήκα την εφαρμογή πολύ έξυπνη και ενημερωμένη με αρκετές λέξεις και πολύ καλούς ορισμούς. Είναι δωρεάν μέσα από το AppStore της Apple και θεωρώ πως μπορεί κανείς να περάσει αρκετές ώρες παίζοντας και εμπλουτίζοντας το αγγλικό του λεξιλόγιο. Αν είσαστε φίλοι της γλωσσομάθειας και τον παιχνιδιών του είδους πιστεύω ότι θα τη βρείτε και εσείς εξίσου αξιόλογη όσο τη βρήκα και εγώ.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site του developer: http://nimblebit.com/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου