Αναζήτηση

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής Chicktionary Lite για το iPhone


Η σημερινή εφαρμογή διαδραματίζεται σε ένα κοτέτσι. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο extension pack του Farmville αλλά για ένα ευφάνταστο παιχνίδι λέξεων που ο παίκτης καλείτε να σχηματίσει λέξεις με τα διαθέσιμα γράμματα που εμφανίζονται πάνω σε …αβγά.

Το Chicktionary Lite είναι η δωρεάν έκδοση του Chicktionary της Blockdot και διαθέτει δύο διαφορετικά modes παιχνιδιού, SPEED PLAY και Traditional LONG PLAY. Έχει 12 επίπεδα δυσκολίας και, πραγματικά πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι.

Αρχίζοντας το παιχνίδι μπορείς να “στοιχηματίσεις” για τον αριθμό των λέξεων που θα βρεις μέσα στα πρώτα 2 ή 3 λεπτά (αναλόγως το mode) και από εκεί και πέρα συνεχίζεις για τα extra. Επίσης, αν φτάσεις σε αδιέξοδο, υπάρχει η δυνατότητα κουνώντας το iPhone σου να ανακατέψεις πάλι τα γράμματα μπας και σου έρθει η έμπνευση για κάποια λέξη που δεν έχεις βρει. Πέραν αυτού, αν είσαι συνδεδεμένος στο internet (Wi-Fi ή 3G) μπορείς να δεις τον ορισμό της κάθε λέξης που έχεις βρει.

Όταν κλείνεις την εφαρμογή, το παιχνίδι που έπαιζες αποθηκεύεται αυτόματα, επομένως μπορείς να το συνεχίσεις από εκεί που το άφησες ανά πάσα στιγμή. Μπορείς επίσης να post-άρεις το σκορ σου στο Facebook λογαριασμό σου και να ακούς την αγαπημένη σου μουσική από το iTunes την ώρα που παίζεις.

Η εφαρμογή έχει ένα πολύ ευχάριστο γραφικό περιβάλλον, χωρίς υπερβολές όμως, καθώς επίσης και τρελούς ήχους …κακαρίσματος. Δεν σε πρήζει πολύ στο να αγοράσεις την full έκδοση, αν και σου το αναφέρει εκεί που επιλέγεις να αρχίσεις ένα νέο παιχνίδι, και, αναλόγως με τις επιδώσεις σου κερδίζεις Eggchievements (egg + achievement)!

Η έκφραση “σιγά τα αβγά” είναι το τελευταίο που θα μπορούσε να περιγράψει το Chicktionary μιας και, όπως είπα παραπάνω, είναι αρκετά δύσκολο αλλά παράλληλα πολύ εθιστικό. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε iPhone-άκια που αρέσκεται σε παιχνίδια λέξεων ή που απλά θέλει να βελτιώσει το Αγγλικό του λεξιλόγιο.


Υ.γ.: Όπως λένε οι δημιουργοί της εφαρμογής, κανένα κοτόπουλο δεν τραυματίστηκε κατά την δημιουργία του παιχνιδιού αυτού, χε χε!!!



Enjoy



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site του developer: http://www.blockdot.com/mobile/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου