Αναζήτηση

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Συγκριτικό review μεταξύ των εφαρμογών Truth of Dare Greek και Θάρρος ή Αλήθεια για το iPhone


Σήμερα αποφάσισα να εγκαινιάσω ένα νέο είδος review, το VS review. Η ιδέα αυτή έχει ως εξής, παίρνουμε δύο applications, συνήθως τα καλύτερα των κατηγοριών (αλλά όχι αναγκαία,) και τα συγκρίνουμε.

Το review έχει τρία σκέλη, 1ο το αντικειμενικό σκέλος, 2ο το υποκειμενικό σκέλος και 3ο το αποτέλεσμα. Τα τελικά συμπεράσματα είναι πάντα δικά σας (αλλά πιστέψτε με, περνάω πολλές ώρες πάνω στις εφαρμογές πριν από κάθε review).

Σήμερα θα κάνουμε σύγκριση μεταξύ των δύο μοναδικών Ελληνικών εφαρμογών του γνωστού παιχνιδιού “Θάρρος ή Αλήθεια”, όπου έχουμε τα: Θάρρος ή Αλήθεια και Truth or Dare Greek.  Και οι δύο εφαρμογές διατίθενται σε δωρεάν έκδοση, υπάρχει όμως και paid έκδοση του Truth or Dare Greek. Για να είναι ποιο αντικειμενικό το review, φυσικά έπαιξα με την παρέα μου και τα δύο παιχνίδια, οπότε αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε το Truth or Dare Greek, το γιατί θα το καταλάβετε στη συνέχεια.

1ο Αντικειμενικό

Θάρρος ή Αλήθεια: έχει κοντά στις 50 ερωτήσεις σύνολο (βγαίνουν αρκετές φορές συνεχόμενα), το γραφικό είναι ίδιο από την εισαγωγή στο παιχνίδι μέχρι και το τέλος, τα πλήκτρα είναι στα Αγγλικά (Truth/Dare), αλλά οι ερωτήσεις (που μας ενδιαφέρει κιόλας) είναι στα ελληνικά. Έχει κάποιες καλές ερωτήσεις, αλλά σου τις πετάει όλες χύμα, δηλαδή δεν μπορείς να παίξεις με μικρά παιδιά ή απλός με μια γνωστή παρέα γιατί κάποιος σίγουρα θα γίνει “ρόμπα”.

Truth or Dare Greek: η δωρεάν έκδοση έχει επίσης κοντά στις 50 ερωτήσεις (συνολικά), δεν βγαίνουν τόσο συχνά διπλές ερωτήσεις, το γραφικό είναι πολύ καλό (και αν επιλέξεις τη κατηγορία για παιδιά, αλλάζει κιόλας) και όλα είναι στα ελληνικά (είναι βέβαια λίγες οι ερωτήσεις για μια μεγάλη παρέα). Στην πλήρη όμως έκδοση έχει 300+ ερωτήσεις, ιδανικό δηλαδή για πολλές ώρες παιχνίδι. Το πολύ καλό που έχουν κάνει στην εφαρμογή είναι πως, έχουν χωρίσει τις ερωτήσει σε 3 βασικές κατηγορίες (παιδιά, απλοί γνωστοί και φίλοι). Στην 1η είναι ποιο ανώδυνες στη 2η σχετικά ανώδυνες και στην Τρίτη… καλύτερα να την αφήσετε! Οι ερωτήσεις δεν είναι τόσο κλασικές (ειδικά στο Full, αλλά η κατηγορία των φίλων είναι ομολογουμένως κομματάκι παρατραβηγμένη)

2ο Υποκειμενικό

Στο Truth or Dare Greek λιώσαμε στο γέλιο, καμία σχέση με το Θάρρος ή Αλήθεια. Διαλέγεις την κατηγορία και αρχίζεις (διαλέξαμε τη κατηγορία φίλων!). Έγιναν και κάτι παρεξηγήσεις (αν θες να το παίξεις σωστά κάνεις ότι σου λέει) αλλά σε γενικές γραμμές έβγαλε πολύ γέλιο στην παρέα. Η ιδέα είναι απλή, αυτό που θα ντρεπόσουν να ρωτήσεις… απλά το ρωτάς γιατί στο επιβάλει το iPhone. Από την άλλη, το Θάρρος ή Αλήθεια ήταν ένα κλασικό πέρασμα ενός παιχνιδιού/εφαρμογής στο iPhone χωρίς κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο. Απλά έκανε κάποιες ερωτήσεις  που, μεταξύ μας, πάνω κάτω τις περίμενες, και δεν έπεσε τόσο γέλιο στην παρέα (μπορώ να πω πως η όλη φάση έκανε μία κοιλιά). Το κακό βέβαια με το Truth or Dare Greek είναι πως, έπρεπε να το αγοράσουμε για να συνεχίσουμε σωστά το παιχνίδι αλλά, σίγουρα άξιζε τα λεφτά του για τέτοια βραδιά.

3ο Συνοπτικά

Το συγκριτικό αφορά τις μοναδικές εφαρμογές στον Ελληνικό χώρο, κάτι που δεν μου επιτρέπει να έχω ένα ποιο “global” αποτέλεσμα στο συγκριτικό, κατά τη γνώμη μου όμως, το Truth or Dare Greek δύσκολα το “πιάνει” κάποια άλλη αντίστοιχη εφαρμογή (και από εξωτερικό που είχα κοιτάξει δεν βρήκα κάτι τόσο καλό από θέμα υλοποίησης και ποικιλίας ερωτήσεων). Το συνιστώ ανεπιφύλακτα αν είσαστε πολύ καλή παρέα αλλά, ακόμα και αν έχετε μικρά παιδιά στη παρέα που, στην light κατηγορία ερωτήσεων, θα το απολαύσετε όλοι σας (δεν έχει βγάλει κανείς προσεγμένη εφαρμογή για παιδιά).

Δοκιμάστε τις και, αν θέλετε, σχολιάστε. Εγώ μόλις σας ανέφερα τη δική μου οπτική.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Για το Truth or Dare Greek:
Το site της εφαρμογής: http://www.webst.gr/iPhoneGames/DareOrTruth/

Για το Θάρρος ή Αλήθεια:
Το site του developer: http://www.freeflashintros.com/


Screenshots:


Truth or Dare Greek:





Θάρρος ή Αλήθεια:




2 σχόλια:

  1. Μου φαίνεται πως θα το δοκιμάσω!!!! Το Θάρρος ή Αλήθεια όντος δε μου άρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Good review!! In 3 levels ta les ola ! Likeiy(46 the doctor$

    ΑπάντησηΔιαγραφή