Αναζήτηση

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Review της εφαρμογής iParked για το iPhone


Το θέμα του παρκαρίσματος πάντα απαιτούσε δύο ικανότητες από τον εκάστοτε οδηγό, καλό υπολογισμό των αποστάσεων και καλή μνήμη για το που πάρκαρες το αμάξι. Η σημερινή εφαρμογή που την βρίσκουμε με το όνομα iParked λύνει το δεύτερο πρόβλημα απαντώντας στο αιώνιο ερώτημα “μα πού το πάρκαρα πάλι το σαράβαλο;”.

Επί της ουσίας, η εφαρμογή κάνει χρήση του GPS του iPhone και καταγράφει την τοποθεσία που έχουμε παρκάρει πάνω σε ένα χάρτη του αγαπητού Google. Πέραν αυτού, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ορίσουμε εμείς πού έχουμε παρκάρει (πάλι πάνω στον ίδιο χάρτη) σε περίπτωση που την καταχώριση του σημείου την κάνουμε αφού έχουμε απομακρυνθεί από αυτό. Πολύ χρήσιμη είναι η δυνατότητα που έχουμε να προσθέσουμε πληροφορίες σχετικά με το σημείο παρκαρίσματος που καταχωρίσαμε (π.χ. Πάρκαρα δεξιά από την είσοδο του 3ου ορόφου του parking), όπως επίσης και φωτογραφία που θα τραβήξουμε από το μέρος που παρκάραμε. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα υπενθύμισης για το πότε πρέπει να μαζέψουμε το ματρακά μας, υπενθύμιση που κάνει χρήση των Push Notifications του iPhone και ορίζουμε είτε ημερομηνία/ώρα, είτε λεπτά/ώρες από την ώρα που είναι τη στιγμή που το “σετάρουμε”.

Όταν θέλουμε να επιστρέψουμε στο αμάξι μας, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανοίξουμε την εφαρμογή και να πατήσουμε το αντίστοιχο κουμπί που θα μας παραπέμψει στο αγαπητό Google Maps με οδηγίες για το πώς θα μεταβούμε από την παρούσα θέση μας στην θέση που παρκάραμε. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να στείλουμε μέσω e-mail την θέση που παρκάραμε και το κείμενο που αποστέλλεται μαζί είναι παραμετροποιήσιμο από εμάς.

Για να λειτουργίσει, η εφαρμογή χρειάζεται πρόσβαση στο internet μέσω Wi-Fi ή 3G για να φορτώσει τους χάρτες της Google, στη συνέχεια όμως δεν χρειάζεται να ξανασυνδεθούμε για να τους εμφανίσει την επόμενη φορά.

Συνοπτικά, το iParked το βρήκα εξαιρετικά καλό σαν εφαρμογή και, πάνω απ’ όλα, χρήσιμο. Μεγάλο ατού το ότι ΔΕΝ έχει διαφημίσεις και παράλληλα διατίθεται δωρεάν μέσω του AppStore. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε ξεχασιάρη οδηγό που θέλει επιτέλους να ξενοιάσει μια και καλή από το άγχος που τον καταπλακώνει κάθε φορά που έρχεται η ώρα να …βρει το αμάξι του.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site της εφαρμογής: http://primospot.com/iparked



2 σχόλια: