Αναζήτηση

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής Chopping Mania για το iPhone


Η σημερινή εφαρμογή έχω ως κύριο αντικείμενο την… αγγουροκοπτική. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που αναγάγει το κόψιμο του αγγουριού σε επιστήμη και δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα να δοκιμάσει να κόψει σε ροδέλες ένα αγγούρι …σε διάφορα modes παιχνιδιού.

Η εφαρμογή είναι πολύ απλή, διαλέγεις mode κοψίματος και αρχίζεις το παιχνίδι. Τα διαφορετικά διαθέσιμα modes είναι τα τρία παρακάτω:

  • Time Trial (όπου πρέπει να μαζέψεις προκαθορισμένο αριθμό πόντων στον ελάχιστο δυνατό χρόνο)
  • Chop & Chop (όπου έχεις προκαθορισμένο χρόνο και πρέπει να μαζέψεις τους μέγιστους δυνατούς βαθμούς)
  • Sudden Death (όπου σταματάει η συγκομιδή πόντων όταν κάνεις ένα “κακό” κόψιμο)

Στο παιχνίδι, εμφανίζεται στην οθόνη σου μία τάβλα κοψίματος και …ένα αγγούρι. Για να τεμαχίσεις το αγγούρι πρέπει να το κρατάς με το ένα δάχτυλο ενώ το άλλο έχει τον ρόλο του μπαλτά. Όταν τελειώσεις με το αγγούρι το πετάς εκτός οθόνης, εμφανίζεται ένα καινούριο και φτού κι απ’ την αρχή.

Γενικά, τολμώ να πω πως δεν με εντυπωσίασε ούτε σαν ιδέα αλλά ούτε και από πλευράς λειτουργικότητας. Ο χειρισμός είναι πολύ …στο περίπου, το γραφικό περιβάλλον επιεικώς μέτριο και ο σκοπός του παιχνιδιού ανούσιος. …Το μόνο του θετικό είναι το ότι είναι δωρεάν μέσα από το AppStore της Apple και πως έχεις την δυνατότητα να δεις σε ποια θέση κατατάσσεσαι ως αγγουροκόφτης σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο που παίζει με την εν λόγω εφαρμογή.

Προσωπικά δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα αλλά δεν μπορώ να πω πως είναι για πέταμα δεδομένου ό,τι ... περί ορέξεως, …αγγουρόπιτα. Αν πάντως θέλετε να βάλετε τον πάγκο της κουζίνας σας στην οθόνη ενός iPhone… το Chopping Mania είναι αυτό που ψάχνατε.


Enjoy



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:


Το site της εφαρμογής: http://stachibana.biz/

Το site της Apple:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου