Αναζήτηση

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής BustIt για το iPhone

Για το τέλος της εβδομάδας, η εφαρμογή που επέλεξα να ανασκοπήσω είναι άλλο ένα παιχνιδάκι που βρήκα αρκετά συμπαθητικό, το BustIt της Noisette. Πρόκειται για ένα παιχνιδάκι-πάζλ που θα το χαρακτήριζα ως “μακρινό συγγενή” του κύβου του Ρούμπικ και απαιτεί αρκετή σκέψη και προγραμματισμό κινήσεων από τον παίκτη.

Το παιχνίδι έχει ένα κύβο που αποτελείτε από μπάλες διαφόρων χρωμάτων και πρέπει να επιλέξεις σύνολα από μπάλες ίδιου χρώματος που εφάπτονται μεταξύ τους και να τις ...διαγράψεις. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να διαγραφούν όλες οι μπάλες που αποτελούν τον κύβο, ή έστω όσες περισσώτερες γίνεται μέχρι να μείνει μόνο μία μπάλα από το κάθε χρώμα που περίσσεψε. Το παιχνίδι κάνει χρήση και ενός πολύ απλού Physics Engine που κρατάει στην κάτω επιφάνεια του κύβου όλες τις μπάλες που δεν έχουν άλλη μπάλα από κάτω για να πατήσουν.

Ο παίκτης, εκτός από το να επιλέγει ομάδες από ομοιόχρωμες μπάλες έχει την δυνατότητα να περιστρέψει τον κύβο προς όλους τους άξονες και, εκμεταλλευόμενος την τεχνητή βαρύτητα του παιχνιδιού, να δημιουργήσει μεγάλες ομάδες τις οποίες και θα διαγράψει μαζικά για να κερδίσει περισσότερους πόντους.

Άλλο ένα feature της εφαρμογής είναι η δυνατότητα multiplayer όπου προκαλείς τους φίλους σου να περάσουν το δικό σου σκορ στη λύση του κάθε επιπέδου.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν στην απλή της μορφή και έχει ένα μόνο επίπεδο δυσκολίας το οποίο όμως είναι υπέρ αρκετό για να σε απασχολήσει για αρκετές ώρες παιχνιδιού. Ο χρήστης μπορεί βέβαια να αγοράσει και το “Party Pack” έναντι 2,39 ευρώ και να αποκτήσει πρόσβαση σε 9 παραπάνω επίπεδα και να ξεφορτωθεί τις όποιες διαφημίσεις εμφανίζονται.

Γενικά, το όλο παιχνίδι το βρήκα αρκετά ευχάριστο, δεν θα το χαρακτηρίσω όμως και εθιστικό δεδομένου ότι, εγώ προσωπικά το βαρέθηκα μετά από 5-6 γύρους παιχνιδιού. Παρ’ όλα αυτά, αν είσαστε fan των εφαρμογών του είδους, πιστεύω ότι θα το βρείτε αρκετά καλό για μερικές ώρες παιχνιδιού.


Enjoy


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site της εφαρμογής: http://www.nsctech.com/products/iphone/bustit/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου