Αναζήτηση

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής Slice It! για το iPhone


Τα παιχνίδια που εμπίπτουν στην υποκατηγορία puzzle είναι μία πολύ αγαπημένη μου κατηγορία, για αυτό και η σημερινή εφαρμογή προς ανασκόπηση έχει ως θέμα το Slice It!, ένα παιχνίδι που θεωρώ από τα καλύτερα “δείγματα γραφής” όσον αφορά την εξυπνάδα και την ευρηματικότητα σε μία εφαρμογή iPhone.

Το όλο concept είναι πολύ απλό στην κατανόηση, δύσκολο όμως στο να αφήσεις στην άκρη το iPhone όταν αρχίσεις να παίζεις. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να διχοτομήσεις το προβαλλόμενο αντικείμενο σε Χ ίσα κομμάτια. Κάθε επίπεδο έχει ένα διαφορετικό σχήμα που καλείτε ο παίκτης να …τεμαχίσει και ορίζει τον αριθμό των κομματιών στα οποία πρέπει να χωριστεί από τον παίκτη καθώς επίσης και τον αριθμό των επιτρεπόμενων τομών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Εκτός από το να χωρίσεις το σχήμα στον αριθμό επιθυμητών κομματιών, πρέπει και τα κομμάτια να είναι ισομεγέθη, αν δηλαδή ένας κύκλος πρέπει να κοπεί στα 4, πρέπει το κάθε κομμάτι να έχει ακριβώς το 25% του όγκου του αρχικού κύκλου προκειμένου να επιτευχθεί η ανώτατη δυνατή βαθμολογία. Ανάλογα με το πόσο κοντά είσαι στο “τέλειο”, βαθμολόγησε και με τον αντίστοιχο αριθμό αστεριών (1-5 αστέρια).

Όσο ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας, ο παίκτης καλείτε να ολοκληρώσει τομές χωρίς να περνάνε από ορισμένα σημεία του εκάστοτε σχήματος, π.χ. δεν μπορεί να εφάπτεται με τις δύο από τις τρείς γωνίες ενός τριγώνου. Μπορεί επίσης να πρέπει να εκμεταλλευτεί κάτοπτρα που καθρεπτίζουν το κόψιμο που μόλις πραγματοποιήθηκε. Αν μάλιστα τα βρεις δύσκολα, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ένα από τα διαθέσιμα Hints προκειμένου να προχωρήσεις στην ολοκλήρωση του επιπέδου.

Συνολικά, το παιχνίδι έχει 70 διαφορετικές πίστες, αυτός ο αριθμός όμως αυξάνεται με κάθε νέα έκδοση του που διατίθεται, κάτι που κάνει την όλη φάση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Το γραφικό περιβάλλον του παιχνιδιού δεν έχει να πει πολλά στον παίκτη, είναι όμως …χαριτωμένο στο μάτι και σε αφήνει στην ησυχία σου για να επικεντρώσεις την προσοχή σου στο στόχο του κάθε “γρίφου”. Ο χειρισμός επίσης είναι ιδιαίτατα χρηστικός και απλός, όπου σχεδιάζεις την τομή και μπορείς να την κινήσεις και από τις δύο άκρες της με την χρήση δεύτερου δαχτύλου πάνω στην οθόνη. Επίσης, η εφαρμογή είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να δουλεύει εξίσου καλά και στο iPad της Apple, κάνοντας την απόλαυση του κοψίματος ακόμα μεγαλύτερη.

Δυστυχώς, η εφαρμογή δεν είναι δωρεάν και έχει ήδη καταργηθεί η Free, “κομμένη” έκδοση που ήταν διαθέσιμη μέσω του AppStore για ένα φεγγάρι, παρόλα αυτά θεωρό ότι η τιμή των 0,79 ευρώ είναι παραπάνω από λογική για ένα από τα καλύτερα (κατά την ταπεινή μου άποψη) Puzzle Games που διατίθενται για το iPhone και αξίζει ασυζήτητη η μικρή αυτή …επένδυση.


Enjoy


Δείτε επίσης το βίντεο:





Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:


Το site για την εφαρμογή: http://global.com2us.com/game/Sliceit

Το site της Apple:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου