Αναζήτηση

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής Hungry Shark – Part 1 για το iPhone


Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, μία παροιμία που ταιριάζει γάντι για να περιγράψει την φύση της εφαρμογής που βρέθηκε κάτω από το  μικροσκόπιο του blog μου σήμερα. Σκοπός του παιχνιδιού Hungry Shark – Part 1 είναι το να φας ότι υπάρχει στην θάλασσα και να φτάσεις (όταν λέω φτάσεις εννοώ “εσύ, ο καρχαρίας”) στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για να την κατεβάσεις από το AppStore για περιορισμένο χρόνο, πότε λήγει όμως αυτός ο χρόνος …δεν διευκρινίζεται πουθενά, και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης στις λίστες Games για το iPhone.

Ξεκινώντας το παιχνίδι, ο καρχαρίας σου είναι αρκετά μικρός σε μέγεθος και όσο περισσότερο τρώει τόσο πιο πολύ μεγαλώνει. Για να τον κατευθύνεις μπορείς να επιλέξεις μεταξύ δύο τρόπων, με την χρήση του accelerometer του iPhone όπου ο καρχαρίας ακολουθεί την πορεία ανάλογα με την κλίση που δίνεις στην συσκευή σου και με την χρήση ενός εικονικού Joystick (DPad) που ενεργοποιείται με κέντρο το σημείο επαφής του δαχτύλου σου με την οθόνη. Επίσης, πατώντας πάνω στην οθόνη οποιαδήποτε στιγμή, ο καρχαρίας σου “boost-άρει” για περιορισμένο χρόνο προκειμένου να προλάβεις να φας γρήγορα το θήραμα που θα κορέσει –προσωρινά– την πείνα σου.

Για να μην χάσεις, πρέπει να προσέξεις διάφορες μεταβλητές. Μία από αυτές είναι η “μπάρα πείνας” όπου, αν περάσει αρκετή ώρα από το τελευταίο γεύμα ή η ποσότητα της τροφής που "μασαμπούκιασες" δεν ήταν αρκετή, …ψοφάς από την πείνα, κυριολεκτικά. Επίσης, υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι στο βυθό όπως νάρκες και ψάρια που θα σου επιτεθούν προκειμένου να προστατέψουν το τομάρι τους από τα δόντια σου. Μάλιστα, όσο ανεβαίνεις επίπεδα έρχονται και διάφοροι κυνηγοί καρχαριών που θα σου επιτεθούν τόσο στεγνά όσο επιτίθεσαι και εσύ σε ότι τρώγεται μέσα στο παιχνίδι.

Πρόσθετα bonus μαζεύεις τρώγοντας διάφορα περίεργα και χαμένα αντικείμενα όπως, αμφορείς, πινακίδες αυτοκινήτων και λοιπά κατάλοιπα ναυαγίων που προήλθαν από τη στεριά. Άλλως ένας τρόπος να κερδίσεις έξτρα πόντους είναι το να κατασπαράξεις πολλά θηράματα μαζί (Combo eating).

Σε γενικές γραμμές, η εταιρία Future Games of London, developer της εν λόγω εφαρμογής, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο παιχνίδι και το αποτέλεσμα είναι να κολλάς με τις ώρες ….ψάχνοντας τον Nemo (όχι για να τον γυρίσεις σπίτι όπως στην ομώνυμη ταινία, αλλά για να τον κάνεις μία χαψιά). Κατά τη γνώμη μου, το εν λόγο παιχνίδι αξίζει σίγουρα μία δοκιμή, ειδικά τώρα που πέρασε και το καλοκαίρι οπότε η όποια φοβία σας για τους καρχαρίες θα έχει εξαφανιστεί μέχρι να βουτήξετε ξανά στη θάλασσα έπειτα από την επαφή σας με το Hungry Shark.


Enjoy


Δείτε επίσης το video:



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:


Το site του developer της εφαρμογής: http://www.futuregamesoflondon.com/

Το site της Apple:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου