Αναζήτηση

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής Kick Me για το iPhone


Τα “παιχνίδια για το μετρό”, όπως μου αρέσει να τα αποκαλώ, είναι ίσως η αγαπημένη μου κατηγορία εφαρμογών για το iPhone. Την ανασκόπηση ενός παιχνιδιού αυτής της φύσης κάνω παρακάτω, βάζοντας κάτω από το μικροσκόπιο την εφαρμογή Kick Me.

Η εν λόγω εφαρμογή ανήκει στην θεματική ενότητα του ποδοσφαίρου, καλώντας τον παίκτη να κρατήσει τη μπάλα στον αέρα για όσα περισσότερα λακτίσματα μπορεί. Είναι πολύ απλή όσων αφορά το gameplay, όπως άλλωστε απαιτείται από ένα “παιχνίδι για το μετρό” που σέβεται τον εαυτό του, με ένα γραφικό περιβάλλον που σχεδιαστικά θα το έκρινα υπέρ του δέοντος ευχάριστο.

Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει επίπεδο δυσκολίας, όπου ανάλογα με τη δυσκολία μικραίνει το μέγεθος της μπάλας, άρα απαιτείται περισσότερη “τέχνη” για να μην σου ξεφύγει η μπάλα και ακουμπήσει στο έδαφος. Μέσα από τα settings είναι επίσης δυνατή η επιλογή του χρώματος του background, κάτι που δίνει έναν ακόμα πιο προσωπικό τόνο στην εφαρμογή και ….πολύ μου αρέσουν κάτι τέτοιες λεπτομέρειες.

Το παιχνίδι ενσωματώνει ένα Physics Engine που δίνει πραγματικά ρεαλιστική πορεία στη μπάλα αναλόγως από πού θα την “κλωτσήσεις”, καθώς επίσης και γραφικά που αξιοποιούν πλήρως την οθόνη του iPhone 4 με ονομασία Retina.

Επειδή ο ανταγωνισμός είναι στη φύση του ανθρώπου, και δη του μπαλαδόρου, η εφαρμογή καταγράφει το High Score σου και σου δίνει τη δυνατότητα να δεις πού βρίσκεσαι σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες ανά τον κόσμο.

Στα αρνητικά θα έβαζα μόνο το ότι δεν μπορείς να καταγράψεις το σκορ σου μέσα στα global high scores αν δεν έχεις σύνδεση σε κάποιο Wi-Fi ή 3G, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν καταγράφεται στα προσωπικά σου High Scores μέσα στην εφαρμογή.

Η τιμή της είναι 0,79 ευρώ, το κατώτερο δηλαδή που μπορεί να κοστίσει μία μη-δωρεάν εφαρμογή μέσα στο AppStore. Αν και δεν μου αρέσει να πληρώνω για εφαρμογές (σε ποιόν αρέσει δηλαδή;) πιστεύω ότι αξίζει, αν αναλογιστεί κανείς το πόσο πιο ευχάριστο είναι το γραφικό της περιβάλλον σε σχέση με τις υπόλοιπες εφαρμογές τις κατηγορίας της. Αν λοιπόν σας αρέσει έστω και λίγο η μπάλα και ψάχνετε για ένα παιχνιδάκι …για να περνάει η ώρα, το Kick Me είναι μία εξαιρετική περίπτωση που σου δίνει το κάτι παραπάνω με το ελάχιστο δυνατό χρηματικό αντίτιμο.


Enjoy.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

Το site της εφαρμογής: http://www.webst.gr/iPhoneGames/KickMe/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου