Αναζήτηση

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής airtickets για το iPhone


Η σημερινή εφαρμογή που παρουσιάζω στο blog μου απευθύνεται στους ταξιδιώτες που θέλουν εύκολα να προβαίνουν στην κράτηση και αγορά του αεροπορικού τους εισιτηρίου μέσω του iPhone τους. Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Airtickets προχώρησε στην εξέλιξη της ομώνυμης εφαρμογής με σκοπό να καλύψει το καινό αυτό που υπήρχε στην ελληνική αγορά και πιστεύω ότι το κατάφερε σε αρκετά καλό βαθμό.

Μέσα από την εφαρμογή, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον την αφετηρία και τον προορισμό του ταξιδιού, να ορίσει αν θέλει εισιτήρια με επιστροφή, να ορίσει τις ημερομηνίες του ταξιδιού του, τον αριθμό των ατόμων (ενήλικες/παιδιά) που ταξιδεύουν, το αν θα εμφανίσει τις φθηνότερες πτήσεις, καθώς επίσης και να επιλέξει αν θα του εμφανίζονται μόνο απευθείας πτήσεις ή με ανταπόκριση. Στη συνέχεια, η εφαρμογή σου παρουσιάζει λίστα με τα αποτελέσματα της αναζήτησής σου ταξινομημένα με βάση το κόστος από το φθηνότερο προς το πιο ακριβό. Ασφαλώς μπορείς να ορίσεις τα φίλτρα εμφάνισης αποτελεσμάτων και να διαλέξεις μεταξύ: Στάσεων, αερογραμμών, χρόνου πτήσης, εύρους κόστους, κλπ.

Ουσιαστικά, η εφαρμογή σου προσφέρει τις λειτουργικότητες που έχει και το website της Airtickets. Όταν διαλέξεις την πτήση που επιθυμείς, μέσα από την εφαρμογή έχεις την δυνατότητα να κάνεις την κράτησή σου και να πληρώσεις το εισιτήριό σου με την πιστωτική σου κάρτα. Το όλο γραφικό περιβάλλον το βρήκα αρκετά ευχάριστο, χωρίς όμως να ενθουσιαστώ από την σχεδιαστική προσέγγιση του δημιουργού. Ασφαλώς, η χρηστικότητα είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για μία εφαρμογή αυτού του είδους, οπότε το παραπάνω δεν το βάζω ως αρνητικό σχόλιο αλλά ως μικρή προσωπική παρατήρηση.

Στην εφαρμογή, ενώ σε γενικές γραμμές με άφησε ικανοποιημένο, με “χάλασαν” δύο πραγματάκια. Το πρώτο, και βασικότερο, είναι ότι σε περίπτωση που επιλέξεις ημερομηνία για την οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμες πτήσης, απλά δεν σου εμφανίζει αποτελέσματα ενώ το λογικό θα ήταν να σε ενημερώνει μεν για την κατάσταση πληρότητας των πτήσεων, αλλά παράλληλα να σου προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες για πτήσεις προς τον προορισμό σου. Το άλλο αρνητικό που είδα είναι το session timeout της λίστας αποτελεσμάτων που μετά από ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα (δεν το μέτρησα για να πω την αλήθεια) αν επιλέξεις μία πτήση από τις διαθέσιμες απλά σε βάζει να επαναλάβεις την αναζήτηση. Το θεωρώ αρνητικό δεδομένου ό,τι, εγώ τουλάχιστον σαν χρήστης θέλω έναν Χ χρόνο για να μελετήσω της διαθέσιμες επιλογές μου πριν καταλήξω στην ιδανικότερη για εμένα επιλογή.

Συνοψίζοντας, πρόκειται για μία αρκετά ολοκληρωμένη εφαρμογή με μικρά και εύκολα διορθώσιμα “bug-άκια” που σου προσφέρει την ευκολία και ελευθερία στο να ψάξεις/βρεις και να κλείσεις τα εισιτήριά σου από όπου και αν βρίσκεσαι αρκεί να έχεις σύνδεση σε δίκτυο (3G ή Wireless). Θα το χαρακτήριζα MUST για όσους κατόχους iPhone ταξιδεύουν σχετικά συχνά, ακόμα και αν απλά θέλουν να πάρουν μία πρώτη ιδέα για το κόστος των εισιτηρίων του ταξιδιού που σκέφτονται να πραγματοποιήσουν.


Enjoy.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

Το site της Airtickets: http://www.airtickets.gr/
Το site της Apple:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου