Αναζήτηση

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής Toy Story Read-Along για το iPad


Στην κατηγορία των ηλεκτρονικών βιβλίων (γνωστά και ως e-books) εμπίπτει η εφαρμογή Toy Story Read-Along που αποτελεί το θέμα του σημερινού μου review. Η εφαρμογή αυτή απευθύνεται αποκλειστικά στους χρήστες του iPad της Apple και εξιστορεί τα όσα έγιναν στο ομώνυμο παιδικό της Disney και της Pixar  που βγήκε το 1995.

Η εφαρμογή αυτή, ασφαλώς δεν είναι ένα “σκέτο” βιβλίο, ειδάλλως θα ήταν διαθέσιμη μέσω του iBooks και όχι ως αυτόνομη εφαρμογή. Παίζοντας, με γύρισε χρόνια πίσω, κάνοντάς με παράλληλα να ζηλεύω τους πιτσιρικάδες του σήμερα. Δεν λέω ότι το 1995 ήμασταν στη λίθινη εποχή αλλά, κάτι σαν το iPad δεν υπήρχε στο μυαλό μας για να παίξουμε με τους αγαπημένους μας ήρωες.

Η γενική δομή θυμίζει περισσότερο παιχνίδι παρά βιβλίο, κάνοντας το ακόμα ποιο ευχάριστο στον αναγνώστη. Το κείμενο μπορείς να το διαβάσεις, μπορείς όμως και να ακούσεις την αφήγησή του (με τις φωνές των ίδιων των ηρώων της ταινίας), ή ακόμα και να ηχογραφήσεις την δική σου αφήγηση και μετά να την ακούσεις διαβάζοντας ξανά την ιστορία. Περεταίρω εμπλουτισμός γίνεται με τη χρήση video που παίζουν μεταξύ των σελίδων, καθώς επίσης και ήχων που αναπαράγονται πατώντας πάνω σε χαρακτήρες της κάθε εικόνας στο background.

Την εφαρμογή ολοκληρώνουν δύο παιχνίδια, τραγούδια από την ταινία και ασπρόμαυρες εικόνα που καλείτε ο αναγνώστης να ζωγραφίσει. Τα παιχνίδια μάλιστα, έχουν και επίπεδο δυσκολίας (Easy-Medium-Hard) για να είναι διασκεδαστικά για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Συνοψίζοντας, το θεωρό ένα εξαιρετικά καλό παράδειγμα εφαρμογής/βιβλίου, ενσωματώνοντας αρκετές λειτουργικότητες και όντας ικανό να προσφέρει γέλια και παιχνίδι σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους που αισθάνονται μικροί.

Άλλωστε, όπως είπε και ένας αγαπημένος μου ήρωας, “Στο άπειρο κι’ ακόμα παραπέρα”


Enjoy


Δείτε επίσης το video:



Για περισσότερες πληροφορίες δείτε επίσης:

Το site της εφαρμογής: http://disneydigitalbooks.go.com/

Το site της Apple:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου