Αναζήτηση

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής Isaac Newton’s Gravity HD για το iPad


Η σημερινή ανασκόπηση στο iphoneipadreviews έχει σαν θέμα την εφαρμογή Isaac Newton’s Gravity HD για το iPad, ένα παιχνίδι λογικής όπου ο παίκτης καλείτε να αντιμετωπίσει …το νόμο της βαρύτητας του Σερ Ισαάκ Νεύτωνα. Η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί από την εταιρία Namco και τολμώ να πω ότι έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά στο όλο παιχνίδι.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν στην “κομμένη” της έκδοση όπου ο παίκτης μπορεί να παίξει τις πρώτες 7 πίστες του παιχνιδιού και να πάρει μία ιδέα για το πώς είναι η εφαρμογή, πρέπει όμως να καταβάλει το ποσό των 5,49 ευρώ (άουτς) για να αποκτήσει πρόσβαση και στα 95 επίπεδα που είναι διαθέσιμα μέσω του Principia Expansion Pack.

Η ιδέα του παιχνιδιού έχει ως εξής, η κάθε πίστα έχει μία καταπακτή, εμπόδια, καθώς και ένα κόκκινο κουμπί που πρέπει να πατηθεί για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Δίνει επίσης και έναν αριθμό αντικειμένων που ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει μέσα στην πίστα όπου αυτός θεωρεί σκόπιμο περιστρέφοντας τα και ακουμπώντας τα έτσι ώστε να βοηθήσουν τη μπάλα ή το καροτσάκι να φτάσει στον προορισμό της/του ή να ακουμπήσουν τα ίδια τα αντικείμενα πάνω στο κουμπί αφού χαλάσει η ισορροπία τους από κάποια παρέμβαση των υπόλοιπων αντικειμένων. Πατώντας το Play, η καταπακτή απελευθερώνει μία μπάλα ή ένα καροτσάκι, αναλόγως του είδους της καταπακτής, και πρέπει με την βοήθεια τον αντικειμένων που ο παίκτης έχει τοποθετήσει, το τελικό αποτέλεσμα να είναι το να πιεστεί το κόκκινο κουμπί που βρίσκεται στην πίστα. Ο χρήστης έχει επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσει την δική του πίστα μέσω ενός αρκετά έξυπνου και χρηστικού interface μέσα από την εφαρμογή και στη συνέχεια να ανεβάσει την πίστα για να παίξουν και οι υπόλοιποι παίκτες ανά τον κόσμο.

Ο νόμος της βαρύτητας έχει την τιμητική του και γενικά, όσο προχωράει το επίπεδο δυσκολίας, το παιχνίδι απαιτεί αρκετή σκέψη και ευρηματικότητα για το πώς θα αξιοποιηθούν τα διαθέσιμα αντικείμενα. Σε περίπτωση που σκαλώσεις μάλιστα, η εφαρμογή σου δίνει την δυνατότητα να ανταλλάξεις μερικούς πόντους που έχεις κερδίσει έναντι μίας συμβουλής. Γενικές συμβουλές σου δίνει επίσης και ο ίδιος ο Νεύτωνας, ή μάλλον μία γκραβούρα που του μοιάζει, και εμφανίζεται στην αρχή ενός παιχνιδιού, όταν απαιτείτε κάτι “καινούριο” σαν ιδέα για να ολοκληρωθεί η πίστα.

Στα αρνητικά του θα έβαζα πρώτο-πρώτο το θέμα της τιμής αγοράς της πλήρους έκδοσης δεδομένου ότι …δεν πιστεύω ότι αξίζει τόσο πολύ η εν λόγω εφαρμογή, καλή χρυσή αλλά…. όχι και πεντέμισι ευρώ. Επίσης αρνητικό είναι το ότι …δεν υπάρχει πάντα το ίδιο αποτέλεσμα. Λέγοντας αυτό εννοώ πως μπορεί να έχουν τοποθετηθεί όλα τα αντικείμενα στις “σωστές” θέσεις αλλά πατώντας Play να μην επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, αν όμως πατηθεί ξανά το Play χωρίς να γίνει η παραμικρή αλλαγή, υπάρχει περίπτωση όλα να κυλίσουν ρολόι και να ολοκληρωθεί το επίπεδο.

Συνοπτικά, την βρήκα χαριτωμένη σαν εφαρμογή, αρκετά έξυπνη και ικανή να απασχολήσει τον εγκέφαλο του παίκτη για αρκετή ώρα, την θεωρώ όμως υπερτιμημένη. Αξίζει να την κατεβάσει κανείς για να πάρει μία ιδέα και να δει ένα καλό παράδειγμα από Physics Engine αλλά, …ως εκεί.


Enjoy



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:


Το site της εφαρμογής:

Το site της Apple:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου