Αναζήτηση

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής XO RadAR (Greek Yellow Pages) για το iPhone


Την ύπαρξη και τη χρήση του Χρυσού Οδηγού λίγο ή πολύ την γνωρίζουμε όλοι και δεν χρειάζεται ιδιαιτέρες συστάσεις, η εφαρμογή όμως που βγήκε στις αρχές του μήνα που διανύουμε αναμφισβήτητα αξίζει μία θέση στο παρών blog μιας και ενσωματώνει την λειτουργία του Augmented Reality (Επαυξημένης Πραγματικότητας) που κάνει την όλη φάση πολύ ποιο ενδιαφέρουσα σε σχέση με την εφαρμογή Greek Yellow Pages που υπάρχει, πάλι από τον Χρυσό Οδηγό.

Η εφαρμογή αυτή είναι δωρεάν μέσω του AppStore και απαιτεί έκδοση iOS 3.1.2 και πάνω σε iPhone 3GS και iPhone 4. Ουσιαστικά, η εφαρμογή μετατρέπει το iPhone σε μία διάφανη οθόνη στην οποία προβάλλονται πληροφορίες σχετικά με τα σημεία ενδιαφέροντος και τα καταστήματα που βρίσκονται στην κατεύθυνση στην οποία κοιτάει η κάμερα, εντός της προκαθορισμένης ακτίνας από το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης.

Με την συνδυασμένη χρήση του GPS, της Πυξίδας και τις κάμερας της συσκευής, οι πληροφορίες προβάλλονται στην οθόνη με αρκετά μεγάλη ακρίβεια και ενημερώνουν τον χρήστη για το …πού είναι τι. Ασφαλώς, μέσα από την εφαρμογή μπορεί να επιλεγεί η λειτουργία προβολής χάρτη για να δει κανείς με τον πατροπαράδοτο πλέων τρόπο το πού βρίσκεται σε σχέση με την θέση του το κάθε σημείο, υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης του επιθυμητού σημείου (π.χ. “φαρμακείο”), καθώς επίσης και η δυνατότητα εφαρμογής φίλτρων για να προβάλλονται μόνο η κατηγορίες ενδιαφέροντος. Σε κάθε σημείο που προβάλλεται, μέσα από το application υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης του προφίλ του καταστήματος, φαρμακείου, βενζινάδικου, κλπ. όπου επιλέγεις μεταξύ προβολής του σημείου στο χάρτη (Google Maps), προβολής οδηγιών για να μεταβείς στο εν λόγω σημείο (Google Maps και πάλι), καθώς επίσης και τηλεφωνικής κλίσης του εκάστοτε σημείου.

Ο χειρισμός είναι πολύ εύκολος μέσα από το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής, χωρίς βέβαια να είναι και κάτι το ιδιαίτερο, λειτουργεί όμως αρκετά έως πολύ καλά και διευκολύνει ακόμα περισσότερο την αναζήτηση και την ζωή εν γένει του χρήστη.

Μόνο αρνητικό που μπορώ να εντοπίσω είναι πως, κάτι ώρες, η εφαρμογή απαιτεί να αρχίσεις να την κουνάς σε “οχτάρια” για να καλιμπράρει την πυξίδα ακόμα και όταν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την προβολή χάρτη ή μέσω Augmented Reality.

Συνοπτικά τη βρήκα αρκετά χρήσιμη και, εγκαταστάθηκε στο κινητό μου τηλέφωνο για να μείνει. Μία δοκιμή πιθανότατα θα σας πείσει και εσάς να κάνετε το ίδιο.


Enjoy



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site του Χρυσού Οδηγού: http://www.xo.gr/

Το site της Apple:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου