Αναζήτηση

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής Cut the Rope Lite για το iPhone


Άλλο ένα παιχνίδι για το iPhone απασχόλησε την μνήμη του iPhone μου αυτό το σαββατοκύριακο. Ο λόγος για την εφαρμογή Cut the Rope Lite, την δωρεάν “κομμένη” έκδοση του Cut the Rope, για την οποία θα διαβάσετε στις παρακάτω γραμμές.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα έξυπνη εφαρμογή που, όσο αστεία είναι, τόσο σοβαρή σκέψη θέλει προκειμένου να ολοκληρωθεί το κάθε επίπεδο. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ταΐσεις το τερατάκι (άγνωστης προέλευσης) ονόματι Om Nom με την αγαπημένη του λιχουδιά, καραμέλες. Σε κάθε πίστα, εκτός από το προφανές, το να φτάσει η καραμέλα στο στομάχι του συμπαθούς “τερατακίου”, πρέπει να μαζέψεις και τα τρία αστεράκια που βρίσκονται στην πίστα, αγγίζοντάς τα με την καραμέλα. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι πάντα απλά, όσο προχωράνε  τα επίπεδα (και μαζί με αυτά και ο βαθμός δυσκολίας) αδημονούν κίνδυνοι για την αρτιότητα της καραμέλας. Υπάρχουν “καραμελοφάγες” αράχνες που θα κάνουν τα πάντα για να βουτήξουν την καραμέλα πριν φτάσει στον τελικό της αποδέκτη, όπως επίσης και “καραμελοθραύστες” που θα κάνουν την καραμέλα χίλια κομμάτια αν έρθει σε επαφή με την επιφάνειά τους.

Ο κύριος τρόπος με τον οποίο κατευθύνεις την καραμέλα είναι κόβοντας σχοινιά που την κρατάνε στον αέρα. Η καραμέλα σου βέβαια, μπορεί επίσης να παγιδευτεί σε μία φουσκάλα η οποία με την σειρά της θα την απογειώσει μέχρι να χαθεί από την οθόνη του παιχνιδιού. Επίσης, στην πίστα μπορεί να συναντήσεις φυσητήρες που, πατώντας του, δίνεις ώθηση στην καραμέλα με σκοπό να την βοηθήσεις να φτάσει στον προορισμό της.

Στην δωρεάν έκδοση έχεις την δυνατότητα να παίξεις τα δύο πρώτα επίπεδα, αρκετά για να απασχολήσουν μία ωρίτσα της ημέρας σου, η πλήρης όμως έκδοση, η οποία κοστίζει 0,79 ευρωπαϊκά, έχεις να παίξεις 18 διαφορετικά επίπεδα που έχουν ακόμα, όπου παραμονεύουν ακόμα περισσότεροι κίνδυνοι για την άμοιρη καραμέλα.

Γενικά, το παιχνιδάκι το βρήκα ιδιαίτερα ευφάνταστο, πολύ έξυπνο όσων αφορά το game play του (κόβεις τα σχοινιά περνώντας το δάχτυλό σου πάνω από αυτά, σκας την φούσκα πατώντας πάνω της, κ.ο.κ), το Physic Engine του δουλεύει ρεαλιστικότατα χωρίς να το παρακάνει και γενικά τα γραφικά του είναι ευχάριστα χωρίς βέβαια και να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Αξίζει να σημειωθεί επίσης και το ότι μπορείς να δεις την κατάταξή σου σε σχέση με τους υπόλοιπους “σχοινοκόπτες” ανά την υφήλιο με την χρήση του Crystal.

Η έκδοση Lite εμένα προσωπικά με άφησε απόλυτα καλυμμένο, χωρίς να με ψήσει να αγοράσω την “κανονική”, αν όμως την αγόραζα κάτι μου λέει ότι θα προμηνύονταν αρκετές ωρίτσες λιώσιμο μέχρι να πάρω σε όλες τις πίστες και τα τρία αστεράκια. So…. let the rope cutting begin.


Enjoy.


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε επίσης:

Το site της εφαρμογής: http://www.chillingo.com/sku.htm?sid=344

Το site της Apple:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου