Αναζήτηση

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής Trainyard Express για το iPhone


Στο σημερινό review του blog “φιλοξενώ” το παιχνίδι Trainyard Express, την δωρεάν έκδοση της εφαρμογής Trainyard. Η εφαρμογή αυτή μου έκανε εντύπωση επειδή συνδυάζει με πολύ έξυπνο τρόπο τα χρώματα και την έννοια του χρόνου, απαιτώντας από το μυαλό μου συγκέντρωση και ευρηματικότητα.

Για να γίνω πιο σαφής, η ιδέα, όπως πιθανότατα καταλαβαίνει κανείς και από τον τίτλο, είναι ότι έχεις στη διάθεσή σου σταθμούς εκκίνησης και προορισμούς τραίνων. Εσύ καλείσαι να σχεδιάσεις με ράγες την πορεία που θα ακολουθήσει το κάθε τραίνο για να φτάσει στον προορισμό του.

Τα πρώτα επίπεδα είναι κυριολεκτικά γελοία εύκολα, κάθε φορά όμως που το επίπεδο που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις έχει κάτι καινούριο από θέμα δυσκολίας, η εφαρμογή θα σου παρουσιάσει πρώτα ένα μικρό tutorial για να πάρεις μία ιδέα του τρόπου σκέψης για την λύση. Το πολύ έξυπνο είναι ότι μερικές φορές πρέπει να κάνεις σχεδιάσεις έτσι τις διαδρομές ώστε να μην συγκρουστούν μεταξύ τους τα τραίνα, να φτιάξεις διακλαδώσεις για να στείλεις στην σωστή κατεύθυνση τραίνα που πάνε σε διαφορετικούς προορισμούς, να συνδυάσεις ή να διασταυρώσεις τα τραίνα για να βγει ένα άλλου χρώματος τραίνο (Μπλε και Κόκκινο τραίνο = Μοβ τραίνο, χε χε), και ούτω καθεξής.

Κάτι που μου έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση είναι το γεγονός του ότι η εν λόγω εφαρμογή έχει 60 επίπεδα ακόμα και αν αποτελεί την δωρεάν έκδοση του Trainyard. Επίσης, είναι έξυπνο από πλευράς των δημιουργών το ότι τα 150 επίπεδα που έχει η επί πληρωμή έκδοση είναι διαφορετικά από αυτά της Free, κάνοντας ουσιαστικά την μία συμπληρωματική της άλλης εφαρμογής.

Aκόμα, βρήκα έξυπνο από πλευράς των δημιουργών της εφαρμογής είναι η σελίδα http://trainyard.ca/solutions, όπου οι διάφοροι παίκτες ανά τον κόσμο μπορούν να ανεβάσουν τις δικές τους λύσεις για τις μοιραστούν με όσους έχουν “κολλήσει” σε κάποιο από τα επίπεδα του παιχνιδιού. Επίσης, η εφαρμογή διαθέτει επιλογή για άτομα που έχουν αχρωματοψία! κάνοντας με έναν απίστευτα απλό τρόπο (γράμμα με το αρχικό του χρώματος πάνω από τους σταθμούς) την εφαρμογή ακόμα πιο φιλική προς άτομα που, ...απλά δεν τα λαμβάνουν υπόψιν οι περισσότεροι developers που σχεδιάζουν μία εφαρμογή που βασίζεται στα χρώματα. ...απλά Respect!

Συνοπτικά θεωρώ ότι πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο παιχνίδι που σε βάζει να σκεφτείς, χωρίς όμως να σε περιορίζει σε μία και μοναδική λύση, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο ακόμα πιο ελεύθερη τη σκέψη του κάθε παίκτη. Μία δοκιμή θα σας πείσει.


Enjoy



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site της εφαρμογής: http://www.trainyard.ca/

Το site της Apple:

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου