Αναζήτηση

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής Αθηνόραμα για το iPhone


Το όνομα του Αθηνοράματος είναι συνυφασμένο με έννοιες όπως: Διασκέδαση, Ψυχαγωγία, Γαστρονομία, Night Life και άλλες. Όπως ήταν αναμενόμενο, έχει δημιουργηθεί και η αντίστοιχη εφαρμογή για το iPhone της Apple που παρέχει στον χρήστη τις πληροφορίες που χρειάζεται, όταν αυτός τις χρειάζεται, στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου. Την εφαρμογή αυτή λοιπόν ανασκοπώ στις παρακάτω γραμμές του άρθρου αυτού.

Αρχίζοντας από την πρώτη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων, ναι, η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν (παρουσιάζει βέβαια τον χορηγό-Καταστήματα Γερμανός ως ολόκληρη κατηγορία αλλά, …ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και καλύτερα να πληρώνει άλλος για την εφαρμογή παρά εμείς). Ανοίγοντας λοιπόν την εφαρμογή, στο iPhone μου εμφανίστηκαν οι διαθέσιμες κατηγορίες οι οποίες είναι:

  • Σινεμά
  • Θέατρο
  • Εστιατόρια
  • Clubs & Bars
  • Night Live

Εμφανίζονται επίσης και οι επιλογές προβολής των POI (Points of Interest ή αλλιώς Σημεία Ενδιαφέροντος) που βρίσκονται σε κοντινή ακτίνα, όπου και μπορεί να γίνει εφαρμογή φίλτρων επιλεκτικής προβολής των διαθέσιμων κατηγοριών. Πέραν αυτού, υπάρχει επιλογή εμφάνισης των πιο πρόσφατων σημείων ενδιαφέροντος που κοιτάξαμε, καθώς επίσης και η δυνατότητα αναζήτησης.

Οι κατηγορίες είναι αρκετά καλά δομημένες, δίνοντας την δυνατότητα ανεύρεσης του επιθυμητού μέρους σε σχέση με την υποκατηγορία στην οποία ανήκει. Για κάθε κατάστημα/Σινεμά/κλπ. υπάρχει σύντομη περιγραφή, αναγράφεται η διεύθυνση και το τηλέφωνο και παρέχεται στην χρήστη η δυνατότητα προβολής στατικού χάρτη. Μάλιστα, από τον στατικό αυτό χάρτη, μπορεί ο χρήστης να μεταβεί στην ίδια τοποθεσία στο δυναμικό χάρτη του Goggle Maps του iPhone του. Στις διάφορες ταινίες υπάρχει επιλογή εμφάνισης των “σινεμάδων” που τις προβάλλουν καθώς επίσης και η δυνατότητα προβολής του Trailer της κάθε ταινίας (όπου αυτό είναι διαθέσιμο).

Περί των αρνητικών της εφαρμογής, πρώτο πράγμα που πρόσεξα είναι πως …είναι λίγο “My animals slow” η όλη λειτουργία της. Αργεί αρκετά για να φορτώσει την κάθε πληροφορία και δεν μπορείς να επιστρέψεις στην προηγούμενη οθόνη μέχρι να τελειώσει η φόρτωση. Επίσης, όταν θέλεις να δεις ένα χάρτη μέσω Google Maps ή ένα YouTube βίντεο του trailer κάποιας ταινίας, όταν επιστρέφεις στην εφαρμογή πρέπει να επαναλάβεις τα προηγούμενα βήματα ή να πάς στην λίστα με τα “Πρόσφατα”.

Σε γενικές γραμμές θα την χαρακτήριζα αρκετά καλή εφαρμογή, με μεγάλες όμως δυνατότητες εξέλιξης ως προς την λειτουργία της αλλά και του περιεχομένου της. Ε, δεν νοείται άλλωστε Αθηνόραμα χωρίς το πρόγραμμα της τηλεόρασης… χε χε! Αναμφισβήτητα αξίζει να την κατεβάσετε και να διαπιστώσετε οι ίδιοι αν σας κάνει, άλλωστε δεν κοστίζει και κάτι.


Enjoy.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site του Αθηνοράματος: http://www.athinorama.gr/

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου