Αναζήτηση

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής Fling! FREE για το iPhone


Σε παιχνιδιάρικο κλίμα, το σημερινό review του blog μου απασχόλησε η εφαρμογή Fling! (ή καλύτερα, η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής με ονομασία Fling! FREE). Η εφαρμογή αυτή βρίσκεται στις πρώτες θέσεις εφαρμογών παιχνιδιών iPhone στην Αγγλία, την Αυστραλία, τον Καναδά και όχι μόνο. Τυχαίο; …διαβάστε παρακάτω και αποφασίστε μόνοι σας.

Η κατηγορία στην οποία εμπίπτει το εν λόγω παιχνίδι είναι αυτή των πάζλ, όχι αυτών που ενώνεις τα κομμάτια μεταξύ τους αλλά αυτών που βασίζονται σε ένα σύνολο κινήσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί η κάθε πίστα. Τα επίπεδα δυσκολίας του παιχνιδιού στην “πλούσια” έκδοσή του είναι 30, στην δωρεάν όμως μπορείς να παίξεις μόνο τα πρώτα 6 επίπεδα. Το καλό βέβαια είναι ότι μπορείς να παίξεις και τα 3 διαφορετικά modes, απλά όλα φτάνουν μέχρι το 6ο επίπεδο και έχουν μόνη την επιλογή Easy.

Η ιδέα και ο σκοπός του παιχνιδιού έχει ως εξής, εμφανίζετε στην οθόνη σου μία πρασινάδα χωρισμένη σε τετραγωνάκια, σαν σκακιέρα ένα πράγμα, όπου υπάρχουν “τοποθετημένες” οι ποικιλόχρωμες συμπαθής τριχόμπαλες σε κάποια από τα τετράγωνα αυτά. Για να κερδίσεις πρέπει να διώξεις όλες τις τριχόμπαλες, εκτός από μία, από την οθόνη σου. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις ένα “ξούτ” και αυτές να εξαφανιστούν (λαϊκιστή, να “τζάσουν”), αλλά πρέπει να σπρώξεις την κάθε μία με το δάχτυλο σου, ούτως ώστε να σκουντήξει με την σειρά της την απέναντι τριχόμπαλα και έτσι να την βγάλει εκτός οθόνης. Ασφαλώς, η κίνηση τους μπορεί να επακολουθήσει μόνο κάθετη και οριζόντια πορεία. Κάθε πίστα έχει μία μοναδική λύση και το παιχνίδι σου δίνει και έναν περιορισμένο αριθμό βοηθειών για να χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση που σκαλώσεις κάπου.

Τα 3 διαφορετικά modes χωρίζονται στις κατηγορίες:
  • Arcade (όπου πρέπει να περάσεις την κάθε πίστα πριν τελειώσει ο χρόνος σου)
  • Free Play (όπου παίζεις χωρίς περιορισμό χρόνου και μπορείς να παρακάμψεις πίστες)
  • Challenge (όπου πρέπει να περάσεις σε περιορισμένο χρόνο έναν συγκεκριμένο αριθμό πιστών)


Συνολικά, το παιχνίδι έχει πάνω από 100,000 πίστες, διαφορετική η μία από την άλλη, και παίζοντάς το πραγματικά έκανε το μυαλό μου να “βαρέσει υπερωρίες”, ειδικά όταν το επίπεδο δυσκολίας ανέβηκε. Η FREE έκδοση είναι σχετικά μικρή, ικανή όμως να γεμίσει έξυπνα μία-δύο ώρες της ζωής σου, από όσο κατάλαβα όμως η πλήρης έκδοση είναι που σε κολλάει σε βαθμό που θα σταματήσεις μόνο όταν πονέσει το δάχτυλό ή τα μάτια σου. Γνώμη μου είναι ότι σίγουρα αξίζει μία δοκιμή, άλλωστε τζάμπα είναι.


Enjoy


Για μία καλύτερη ιδέα του παιχνιδιού δείτε το βίντεο:


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε επίσης:

Το site της εφαρμογής: http://www.candycaneapps.com/fling/

Το site της Apple:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου