Αναζήτηση

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής Parking Lot! για το iPhone


Τις τελευταίες μέρες είχα σκαλώσει να παίζω με κάθε ευκαιρία το παιχνίδι Parking Lot!. Στην αρχή δεν μου είχε γεμίσει το μάτι για να είμαι ειλικρινής, όταν όμως είδα ότι με έκανε να μην ξεκολλάω από την οθόνη του iPhone μου και προκειμένου να περάσω το κάθε επίπεδο έπρεπε να βλέπω τις κινήσεις μου λες και παίζω σκάκι, αποφάσισα ότι πραγματικά αξίζει να κάνω ένα review στο blog μου. Το παιχνίδι δεν εκπλήσσει με τον τρόπο που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της συσκευής της Apple ούτε βέβαια με το γραφικό περιβάλλον του που θυμίζει κάτι από παιχνίδια του Game Boy Color.

Όλα τα λεφτά είναι το πόσο έξυπνο είναι σαν game-play και το ότι …απλά δεν μπορείς να παίξεις αν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Η γενική ιδέα είναι απλή, έχεις ένα κόκκινο αμαξάκι μέσα σε ένα parking αυτοκινήτων και πρέπει να το βγάλεις από μέσα. Προκειμένου όμως να το βγάλεις, πρέπει να μετακινήσεις και άλλα οχήματα που μοιράζονται το εν λόγω parking για να ελευθερώσεις την έξοδο. Το πρόβλημα βέβαια είναι σε μία μικρή διαφορά των οχημάτων της εφαρμογής με αυτά που κυκλοφορούν στον έξω κόσμο, τα οχήματα του Parking Lot! …δεν στρίβουν. Μπορούν να πάνε μόνο μπροστά και πίσω.

Ο χειρισμός των οχημάτων είναι πολύ απλός, βάζοντας το δάχτυλό σου πάνω στο όχημα που θέλεις να μετακινήσεις το σπρώχνεις/τραβάς όσο θέλεις. Για να γίνει πιο ενδιαφέρον το όλο παιχνίδι, για κάθε πίστα καταγράφετε ο αριθμός των κινήσεων που θα κάνεις προκειμένου να απελευθερώσεις το “εγκλωβισμένο” σου αυτοκίνητο από το parking. Όσο λιγότερες κινήσεις χρειαστείς, τόσο το καλύτερο.

Τα levels που μπορείς να παίξεις στην εφαρμογή αριθμούν περί τα 84, αρκετά για να απασχολήσουν το μυαλό σου με αρκετές ώρες ξεπαρκαρίσματος. Ουσιαστικά, οι 84 αυτές πίστες είναι ολόκληρο το επίπεδο EASY, ενώ για να παίξεις παρακάτω πρέπει να αγοράσεις την εφαρμογή All-in-1 Logic GameBox της App-Zap στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Parking Lot! μαζί με άλλα 6 παιχνίδια λογικής. Το κόστος είναι 79 λεπτά του ευρώ, το ελάχιστο δηλαδή, και πιστεύω ότι αξίζει η μικρή αυτή κατάθεση για τους φίλους των παιχνιδιών του είδους. Αν πάλι δεν έχετε σκοπό να την αγοράσετε, η εφαρμογή Parking Lot! από μόνη της είναι υπέρ αρκετή για κάμποσες ώρες υπερδιέγερσης εγκεφαλικών κυττάρων. Άλλωστε, ποιος είπε ότι το παρκάρισμα και το ξεπαρκάρισμα δεν μπορεί να είναι ευχάριστο;


Enjoy.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

Το site του developer της εφαρμογής: http://app-zap.com/

Το site της Apple:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου