Αναζήτηση

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Review της εφαρμογής Tichu για το iPhone


Οι μυημένοι στο Titchu ξέρουν πολύ καλά τι παίζει με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια με κάρτες που έχω παίξει ποτέ και όταν ανακάλυψα την ομώνυμη εφαρμογή για το iPad (παίζει κανονικά και σε iPhone/ iPhone 4) το αγόρασα χωρίς δεύτερη σκέψη. Η εφαρμογή κοστίζει 2,39 ευρώ, πιστεύω όμως πως αξίζει τα χρήματά της και για αυτό την διάλεξα για το σημερινό review, ακόμα και αν προσπαθώ να βάζω κυρίως δωρεάν εφαρμογές στης ηλεκτρονικές σελίδες του blog.

Για να πάρει κάποιος μία ιδέα για το πώς παίζεται το Tichu και τους κανόνες του μπορεί να ρίξει μία ματιά στα link που παραθέτω στο τέλος του άρθρου. Για να πάρει κάποιος μία πολύ γενική ιδέα, πρόκειται για ένα ομαδικό παιχνίδι που χρειάζεται 4 άτομα, χωρισμένα σε δύο ομάδες. Κατά την διάρκεια του κάθε γύρου γίνονται ανταλλαγές, μπορείς να ρισκάρεις για παραπάνω πόντους δηλώνοντας από την αρχή του παιχνιδιού ότι θα νικήσεις (αν χάσεις σου αφαιρούνται πόντοι), πρέπει να συνεργαστείς με τον συμπαίκτη σου κ.ο.κ.

Η εφαρμογή Tichu σε βάζει στο κλίμα του παιχνιδιού με το απλό αλλά ευχάριστο περιβάλλον της και οι ηλεκτρονικοί σου αντίπαλοι χρησιμοποιούν Τεχνητή  Νοημοσύνη. Το επίπεδο του κάθε παίκτη μπορεί να οριστεί όπως και το είδος παιξίματός του (Συντηρητικό, Κανονικό, Επιθετικό). Επίσης, το παιχνίδι περιλαμβάνει και αναλυτικότατο tutorial για να σε βάλει στο πνεύμα του Tichu.

Τα features που μου άρεσαν περισσότερο είναι η δυνατότητα να link-άρεις μέχρι και τέσσερα iPad μέσω Bluetooth για να παίξεις με τους φίλους σου, καθώς και η δυνατότητα προβολής στατιστικών όλων τον παιχνιδιών σου. Επίσης, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση το εύρος των ρυθμίσεων που έχεις ως προς του gameplay, όπου μπορείς να ορίσεις μέχρι και τη φορά του παιχνιδιού (από δεξιά/από αριστερά).

Πιστεύω ότι τα χρήματά της τα αξίζει με το πολύ παραπάνω σαν εφαρμογή και οι developer έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά χωρίς να αφήσουν το παραμικρό bug. Αν είσαστε φίλος/φίλη των χαρτοπαιγνίων απλά θα το λατρέψετε, ακόμα και αν δεν παίζατε Tichu μέχρι σήμερα.


Enjoy



Για περισσότερες πληροφορίες δείτε:


Το site του developer: http://housefullofgames.com/

Το site της Wikipedia με πληροφορίες για το Tichu:




Δείτε επίσης το video σχετικά με την εφαρμογή:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου